Sun09272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Zdravlje iz voća i povrća-prirodna ljekarna

zdravlje iz voca i povrca prirodna ljekarna

Kažu da je Bog prvo razdvojio slanu i slatku vodu, stvorio zemlju, posadio biljke, stvorio životinje i ribe… i sve to prije nego što je stvorio čovjeka. On je stvorio sve što nam je potrebno prije nego što smo se mi  i rodili. Ovo je najbolje i najdjelotvornije jesti sirovo. Bog nam je ostavio jasne znakove što je dobro i za koje organe u našem tijelu ! Božja Apoteka! Nevjerojatno!

Prerezana mrkva sliči ljudskom oku. Zjenica, iris i zrakaste linije izgledaju baš kao ljudsko oko… I, da, nauka sada potvrđuje da mrkva poboljšava očni protok krvi i funkcije oka.

presjek mrkve

Rajčica ima četiri komore i crvena je. Srce je crveno i ima četiri komore. Sva istraživanja pokazuju da rajčica zapravo i jest čista hrana za krv i srce.

presjek rajcice

Grožđe visi kao grozd koji također podsjeća na srce. Svako zrno je nalik krvnoj ćeliji i istraživanja danas  pokazuju da je grožđe hrana koja značajno revitalizira srce i krvotok.

grozde

Orah pak izgleda kao mali mozak. Ima lijevu i desnu hemisferu, gornje cereberume i donje cerebelume. Čak su i bore uvijaju kao neo-korteks. Poznato je da orah pomaže u razvoju preko 30 neuro-transmitera za moždane funkcije.

presjek orah

Grah koji je skoro identičan bubregu, zapravo liječi i pospješuje funkcije bubrega.

grah

Celer, Bok Čoj i Rabarbara su više nalik na kosti. Ove namirnice naročito jačaju kosti. Kosti imaju 23% natrija. Ako ne unosite dovoljno  natrija u organizam, tijelo ga uzima iz kostiju, čineći ih na taj način slabijima. Ova hrana nadoknađuje potrebe sustava organa za pokretanje.

celer

Plavi patlidžan, Avokado i Kruške poboljšavaju zdravlje i funkcije materice i grlića kod žena – oni i zapravo liče na ove organe. Današnja istraživanja pokazuju da kada žena jede po jedan avokado tjedno, hormoni su joj izbalansirani, smanjuje se prekomjerna težina u trudnoći i sprečava rak grlića materice. I pazite sad ovo: potrebno je točno 9 mjeseci da jedan avokado sazri od cvijeta do zrelog ploda. Postoji preko 14.000 fotolitičkih kemijskih sastojaka u svakom od ovih plodova. Moderna nauka je proučila i imenovala tek 141 od njih.

avokado

Smokve su pune sjemenja i vise u paru kada rastu. Smokve povećavaju mobilnost muške sperme i povećavaju broj spermatozoida i na taj način smanjuju mušku sterilnost.

presjek smokve

Naranče, grejpfrut i ostali agrumi podsjećaju na mliječne žlijezde kod žena i zapravo poboljšavaju zdravlje grudi i protok  limfe u i iz grudi.

citrusi

Crni luk liči na stanice tijela. Današnja istraživanja pokazuju da crni luk odstranjuje otpadne materije iz svih ćelija tijela. Može čak proizvesti i suze koje peru epitelijalne slojeve u očima.  Njegov suradnik bijeli luk, također eliminira otpadne materije i opasne slobodne radikale iz tijela.

crni luk

Slatki krumpir (batat) liči na pankreas i zapravo regulira glikemiski indeks kod dijabetičara.

batat

Masline pomažu kod zdravlja i funkcija jajnika.

masline

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica