Wed09302020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Popis proizvođača GMO proizvoda

gmo free

Genetski inženjering omogućuje znanstvenicima da stvore biljke, životinje i mikroorganizme manipulacijom gena i to na način koji se mijenja prirodna struktura tvari. Tako dobiveni genetski modificirani organizmi (GMO) mogu se proširiti kroz prirodu i ukrstiti s prirodnim organizmima, čime se zagađuje čisto okruženje, a budući naraštaji idu ka nepredvidivom i nekontroliranom načinu i pravcu razvoja.

Distribucija GMO proizvoda spada u “genetičko zagađenje” i glavna je prijetnja našem zdravlju, s obzirom na činjenicu kako GMO, jednom pušten u okoliš, ne može biti povučen.

No, zbog poslovnih interesa, javnosti se uskraćuje pravo informiranja o GMO sastojcima u prehrambenim proizvodima, a samim tim gubi se i pravo njihova izbjegavanja, unatoč obavezi koju ima većina zemalja o obilježavanju istih na ambalaži proizvoda.

Biološka raznolikost mora biti zaštićena i poštivana kao globalno nasljeđa čovječanstva, kao jedna od ključnih stvari za naš opstanak. Mnoge Vlade pokušavaju riješe prijetnju GMO-a uz pomoć međunarodnih propisa kao što je protokol bio sigurnosti, ali ne treba smetnuti s uma da iza GMO lobista stoji ogromna količina novca i korupcije kojima se pokušavaju “progurati” razni zakoni koji će velikim korporacijama omogućiti daljnju prodaju genetski modificiranih proizvoda, i to na štetu cijelog čovječanstva.

Greenpeace, svjetska ekološka organizacija koja se bori protiv zagađivanja Zemlje i Zemljine atmosfere objavila je iznimno koristan vodič za kupnju, odnosno popis GMO proizvoda u kojem je prikazano koji sve proizvodi u sebi sadrže GMO, odnosno sastojke genetski modificiranih organizama. Uglavnom je riječ o kukuruznom sirupu koji služi kao sladilo u mnogim, prije svega američkim proizvodima, te o genetski modificiranoj soji, koja je ili sastavni dio proizvoda ili u njega ulazi kao emulgator u vidu soja lecitina.

Ovdje izdvajamo nekoliko proizvođača GMO proizvoda koji je objavio Greenpeace

1 – Snickers
2 – Juhe Campbell
3 – Riža Uncle Bens Mars
4 – Čaj Lipton
5 – Mars M & M
6 – Twix
7 – Milky Way
8 – Cadbury (Kadberi) čokolada, kakao
9 – Ferrero
10 – Nestle čokolada
11 – Čokoladni napitak Nestle Nesquik
12 – Bezalkoholni napitak Coca-Cola
13 – Sprite, Fanta
14 – Pepsi-Cola
15- 7-Up
16 – Umaci Knorr
17 – Keks Parmalat
18 – začini, majonezi, umaci Hellman ‘s
20 – začini, majonezi, umaci Heinz
21 – Dječji napitak Nestle
22 – Hipp
23 – Abbot Labs Similac (mlijeko u prahu za bebe)
24 – Jogurti, kefir, sir, dječji napitak Danone
25 – McDonalds ‘mreža “restorana” brze hrane
26 – čokolads, čips, kava, dječji napitak Kraft
27 – kečap, umaci. Heinz Foods
28 – dječji napitak, proizvodi “Delma” Unilever
 
Ako ste u potrazi za popisom Ne-GMO/GE prehrambenih tvrtki, kao i popisom onih tvrtki koje koriste GMO, Greenpeace je sastavio popis koji možete otisnuti na vašem štampaču te ga nositi sa sobom u trgovinu. Hvala Greenpeace! LINK ZA SKIDANJE

gmo

Izvor: novi-svjetski-poredak.com

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica