Mon11302020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kavitacija

kavitacija3

Ako imate problema sa debljinom ili sa viškom celulita, onda ste se sigurno već susreli sa nazivom kavitacija. Kavitacija je u biti liposukcija bez noža, tj. bezbolni fizikalni proces u kojem posebni uređaj proizvodi ultrazvučne valove koji uništavaju masne stanice koje se pretvaraju u međustaničnu tekućinu, te se uz pomoć drenaže uklanjaju iz tijela. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru gdje se prerađuju kao i masnoće iz hrane. Koža, krvožilni sustav, nervni i mišićni sustav nakon kavitacije ostaju netaknuti, a rezultat je vidljiv već nakon samo jednog tretmana. No, ako želite postići dosta veći rezultat i puno više smanjiti obujam Vašeg tijela, morat ćete izdvojiti nešto više novaca da si priuštite nekoliko više tretmana.

Dakle, kavitacija je tretman koji se izvodi na dijelovima tijela na kojima ne možemo sa dijetama smanjiti masne naslage. Zone na kojima se izvodi kavitacija su ruke, struk, bokovi, stomak, stražnjica, butine i koljena. Izvodi se tako da se na kožu nanosi gel, te se zatim po tom dijelu tijela prelazi posebnim aparatom napravljenim za ovakve tretmane. Na područjima gdje se više nakuplja masno tkivo tretira se valovima veće frekvencije, a područja s manje masnog tkiva tretiraju se s valovima manje frekvencije da bi zaštitili mišić i mišićnu ovojnicu. Nakon toga, potrebna je limfna drenaža kojom se pospješuje protok oslobođenih masti.

kavitacija2
Tretmani kavitacije su dobri zbog toga jer ljudski organizam ne može osjetiti svojim osjetilima ultrazvuk velike snage i niske frekvencije, te radiovalove. Također je pozitivno što nakon tretmana kavitacije ne ostaju nikakvi ožiljci na mjestu na kojem je izvođena, koža ostaje neoštećena, te pacijent nema nikakvih bolova (tretman je ugodan i relaksirajuć), pa se može uredno vratiti svakodnevnim aktivnostima. Osim što utječe na obujam i masne naslage, kavitacijom se djeluje na izgled kože. Nakon radiovalova, koža se zaglađuje i uljepšava, te se potiče njena elastičnost i tonus. Osiguravaju se kratkotrajni i dugotrajni rezultati. Već nakon prvog tretmana obujam tretiranog dijela tijela smanjuje se za 2-6 centimetra, a svakom slijedećom terapijom može se skinuti još dodatne centimetre. Terapija uobičajeno traje od 20-40 minuta, a sve ovisi o dijelu tijela, građi tkiva, metabolizmu, starosti, hormonalnim promjenama ili pojedinim ljekovima.

kavitacija1Nuspojave su moguće, a to je blago crvenilo kože, pojačana žeđ ili mala slabost odmah nakon terapije koja prođe nakon što popijete tekućine koje Vam nedostaje u tijelu. Sve nuspojave su kratke i prolaze u roku od najviše nekoliko sati.

Prije nego što se odlučite na kavitaciju, svakako se prvo posavjetujte sa svojim liječnikom zbog toga jer na kavitaciju ne smiju ići osobe koje su dijabetičari, trudnice, dojilje, osobe koje imaju ugrađen bypass ili protezu, te osobe koje imaju problema sa venama (tromboflebitis) ili sa jetrom. Najbolji učinak za smanjenje obujma svog tijela postići ćete tako da uz samu kavitaciju uskladite i prehranu, te da se bavite nekom tjelovježbom i rezultati neće definitivno nedostajati.

ultrazvuk kavitacija

Terapiju kavitacije možete pronaći u Linea Snella centru u Splitu, zelenoj oazi zdravlja i ljepote koja Vam nudi sve potrebno za opuštanje i ravnotežu duha i tijela. Možete izgubiti višak kilograma, ukloniti celulit, poboljšati mišićni tonus, održati željenu tjelesnu težinu, poboljšati kvalitetu življenja, te naučiti kako održati ravnotežu između tijela i uma. Oblikovanja tijela je napokon postalo jednostavno, zdravo, dugoročno i zabavno!

LINEA SNELLA - Split, Magnetic d.o.o.
Poljička cesta 9
http://www.magneticspa.hr/

logo

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica