Sat08082020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Podrigivanje novorođenčeta

podrigivanje kod novorodenceta

Prilikom dojenja ili hranjenja bočicom bebe gutaju određenu količinu zraka koji ponekad može napraviti veći mjehur u želucu što stvara osjećaj neugodnog pritiska. Podrigivanje je izbacivanje progutanog zraka i neka djeca to rade uspješnije od drugih. U svakom slučaju, djetetu vrlo često treba pomoć pri podrigivanju. U pravilu djeca koja su dojena manje podriguju od djece hranjene bočicom. Ukoliko dojite dijete nije potrebno prekidati radi podrigivanja.

Ukoliko se beba hrani bočicom preporučuje se na pola obroka bebu podignuti u uspravan položaj nakon što je pojelo 60 ml. Nakon završetka dojenja ili hranjenja bočicom bebu potapšajte po ramenu nekoliko puta. Na taj način pomažete bebi da se oslobodi zračnog mjehura iz želuca. Najbolje je bebu prisloniti uz svoje rame, a rukama je držati za leđa.

Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu:

  • Stavite ručnik ili pelenu na svoje rame ili krilo. Djetetu možete pomoći laganim lupkanjem po leđima ili naizmjence trljanjem i lupkanjem.
  • Novorođenče ne treba podrignuti nakon svakog obroka.
  • Ne treba trošiti više od jedne minute do dvije na podrigivanje. Ukoliko beba u tom vremenu ne podrigne, vjerojatno niti nema potrebu da se oslobodi zraka.
  • Sisanje prazne dudice dovodi više zraka u želudac i stvara neugodu

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica