Sun08092020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kuhanje dječje hrane

kuhanje djecje hrane

Kuhanjem voće i povrće može izgubiti hranjive sastojke, stoga je dobro nešto jesti kuhano, a nešto sirovo. Međutim mala beba teško može probaviti sirovo voće i povrće pa bi do dobi od šest mjeseci trebalo kuhati sve voće i povrće osim zrelih banana, papaje, breskve, nektarine i avokada.

Kada beba dobije zube i nauči žvakati onda možete manje kuhati voće i povrće kako bi se zadržao vitamin C i svježina. Kada beba navrši šest mjeseci može jesti kašice od sirovog voća i svježe naribano voće, a sirovo ili al dente kuhano povrće može se bebi dati kao finger-food za grickanje.

Pri pripremanju namirnica nastojite izbjegavati kuhanje koje se temelji na masnoći poput prženja. Kuhanje na pari je zasigurno najbolji način pripreme hrane za zadržavanje hranjivih sastojaka. Ukoliko ste kuhali u neslanoj vodi, tada se ona može i iskoristiti kao piće ili se u njoj može skuhati i tjestenina ili riža (ovisno o dobi djeteta).

Uvijek provjerite da je kašica posve glatka, bez ikakvih grudica. Kada beba počne žvakati tada možete prilagođavati teksturu kašice.

Ukoliko ste pripremili više hrane možete je i zamrznuti za neki od narednih dana, ali kašicu koju nećete koristiti odmah zamrznite. Većina namirnica se može zamrznuti bez problema, međutim ukoliko kašica sadrži avokado ili bananu onda se ne preporučuje zamrzavanje.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica