Tue10232018

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako ubrzati rast kose

kako ubrzati rast kose prirodnim putem

Poznata je i znanstveno dokazana činjenica kako razne biljke mogu potaknuti prirodni proces rasta kose. Jako je važno međutim znati kako prirodne sastojke pravilno izmiješati kako bi se postigli najbolji rezultati.

Poticanje rasta kose uz pomoć prirodnih preparata možda izgleda nemoguće, ali je u biti i te kako djelotvorno. Bit je u tome da postoji puno različitih biljnih vrsta koje imaju sposobnost poticanja i poboljšanja protoka krvi u glavi, te se na taj način osigurava prirodni proces rasta dlake.

U ovom članku smo za vas pripremili nekoliko prirodnih preparata koje možete koristiti kako bi vaša kosa rasla brže i bila zdravija.

Zeleni čaj je jedan od savršenih prirodnih preparata koji uvelike mogu pripomoći da vaša kosa raste brže. Zbog antioksidansa kojima je iznimno bogat, zeleni čaj možete piti ili koristiti kao dio vašeg šampona, losiona ili drugog proizvoda za njegu vaše kose.

Ulje iz grožđa  još je jedan prirodni preparat koji potiče brži rast kose. Potrebno je utrljati toplo ulje dobiveno iz sjemenki grožđa u korijen kose neposredno prije odlaska na spavanje, i to najmanje  2-3 puta tjedno.

Krumpir ili bolje rečeno krimpirova voda koja ostaje nakon kuhanja krumpira još je jedan prirodni lijek koji bi mogao potaknuti prirodni proces rasta kose. Potrebno je kosu preliti vodom koja ostane nakon kuhanja krumpira, a potom ju isprati šamponom.

Maska od jaja i maslinovog ulja - kako bi ste dobili ovu prirodnu masku koja potiče rast kose, potrebno je izmiksati 1 jaje s 50 ml prirodnog maslinovog ulja te potom dobivenu mješavinu nanijeti na kosu, umotati ručnikom i ostavite 1 sat da djeluje.

Nakon toga kosu je potrebno temeljito isprati blagim šamponom te nanijeti balzam. Ovaj tretman je potrebno ponoviti najmanje jednom tjedno.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica