Sat05252019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Vježbe za lice bez bora

vjezbe za lice

Sasvim je prirodno da svaka žena želi što duže zadržati mladolik izgled. Već  u mladosti poseže se za kozmetičkim preparatima koji obećavaju dugovječnu ljepotu kože. Ipak, vrijeme čine svoje i teško da se starenje može sakriti.

Koža lica s godinama gubi elastičnost i stvaraju se bore na licu. No, i izvan popularnih kozmetičkih i operativnih zahvata, postoji rješenje za smanjenje bora. Riječ je o vježbama za mišiće lica!

Mogu li se vježbama smanjiti bore na licu?

Naravno! Lice se sastoji od čak 57 mišića. Neke od tih mišića koristimo vrlo rijetko pa oni slabe  i opuštaju se, a kao posljedica stvaraju se bore. Kao što se vježbama mogu ojačati i oblikovati veliki skeletni mišići na tijelu, tako se vježbama za lice mogu ojačati mišići lica. Vježbama za lice mišići se učvršćuju, a koža lica se steže. Na taj način smanjuju se bore! Uz sve navedeno, vježbama za lice poboljšava se prokrvljenost samog područja lica pa koža izgleda svježe i odmornije.

Ponešto o mišićima glave

Mišiće glave čini velik broj mišića, a dijele se na mimično i žvačno mišićje. Mimični ili potkožni mišići nalaze se odmah ispod kože, uklopljeni u masno tkivo lica, obraza i vrata, a sve ih oživčuje lični živac. Potkožni su mišići maleni i spljošteni te počinju od koštanih dijelova ili fascije, a završavaju u dubokom sloju kože ili sluznice. Dijelimo ih na četiri skupine: mišići svoda lubanje, mišići vjeđa, mišići nosa, usnica i obraza te mišići uške. Mišićje lica svojim djelovanjem zatvara usni otvor i vjeđe te izražava mimiku lica. Mimična muskulatura predstavlja vrlo složenu cjelinu, koja odražava cjelokupno duševno stanje čovjeka. Na licu su jasno vidljive radost, tuga, ljutnja, iznenađenje... Ona se nalazi pod utjecajem volje i složenih refleksnih centara u mozgu.

Proučimo mišiće lica!

lice


Vježbe za smanjenje bora u području usana

Vježba 1
Opis vježbe: skupite usne u ovalni oblik i napućite ih prema naprijed, kao da dajete pusu i opustite. 2 do 3 minute pokrete izvodite sporo, a zatim 1 minutu brzo.

Vježba 2
Opis vježbe: usne su u zatvorenom položaju, ispupčene. Jagodicom srednjeg prsta energično lupkajte po sredini usana 40 do 50 puta.

Vježba 3
Opis vježbe: usne razdvojite i pritisnite ih preko zubiju najčvršće što možete. Zamislite da pokušavate zagristi jabuku! Ponovite 30 do 40 puta.

vjezbe za lice

  • Program vježbanja Face Exercise Class namijenjen je jačanju mišića lica, kojim se postiže zategnutost kože lica, što dovodi do vidljivog smanjenja bora.
  • Program uključuje samomasažu lica (10min), vježbe za mišiće lica - svih 57 mišića (25min) i masku lica (10min) pri čemu se koriste L'Occitane preparati.

Više informacija na www.pilates-isis.hr

ISIS logo

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica