Thu02272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Maslinovo ulje kao sredstvo za njegu kože

maslinovo ulje za njegu koze

Stoljećima su poznata brojna ljekovito svojstva maslinovog ulja. Ništa manje nisu značajni efekti ovog ulja na ljepotu lože. Maslinovo ulje se koristi u prehrani i sastavni je dio mediteranske kuhinje, a dobro je poznato da se ovakav način prehrane smatra najzdravijim. Ljudi iz priobalnih krajeva žive dugo, zdravo i koriste maslinovo ulje u svojoj svakodnevnoj prehrani. Maslinovo ulje sadrži vitamine A i E,  polifenole i oleuropeine vrlo učinkovite antioksidante koji štite kožu od starenja te pomažu u otklanjanju bora.

U doba Rimskog carstva žene su njegovale svoju kožu maslinovim uljem i smatrale ga tajnom mladosti. Za maslinovo ulje možemo slobodno reći da je čarobni sastojak, izvrstan za prehranu, kosu, kožu, ruke i nokte.

Sredstvo za uklanjanje šminke

Ukoliko ste ostali bez sredstva za uklanjanje šminke, maslinovo ulje može itekako pomoći. Na komad vate stavite 2-3 kapi maslinovog ulja i blagim pokretima očistite lice. Osim što ćete ukloniti šminku, istovremeno ćete nahraniti kožu lica, koja će poprimiti baršunast izgled. Nakon toga dovoljno se umiti toplom vodom.

Ispucale pete

Suhe pete nisu nikako privlačne, a posebno ljeti kada se nosi otvorena obuća. Zato je potrebna njega kože na petama. Navečer prije spavanja napravite toplu kupku za stopala, držite ih u vodi desetak minuta, a potom uklonite mrtve stanice kože kamenom ili turpijom za pete. Noge potom dobro obrišite tvrdim ručnikom i nanesite 3-4  kapi maslinovog ulja na dlanove, a potom njime istrljajte pete. Nakon toga bilo bi poželjno obući čarape kako bi se ulje što bolje se apsorbiralo u kožu. Već ujutro ćete uživati u mekoći kože svojih nogu.

Suhe ruke i lomljivi nokti

Ukoliko vam je koža ruku ispucala i niste pronašli odgovarajući preparat koji pomaže, pokušajte jednostavno sa maslinovim uljem. Nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja na ruke i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Nakon toga isperite ga toplom vodom. Osim što će maslinovo ulje pomoći da se koža ruku regenerira, istovremeno će nahraniti i vaše nokte. Ukoliko pak imate problema sa lomljivim noktima, treba primijeniti malo drugačiju kuru. Malo maslinovog ulja pomiješajte sa limunovim sokom, uronite nokte u tu mješavinu na 10 minuta. Na ovaj se način također znatno smanjuje i stvaranje zanoktica, neugodnih i ponekad bolnih kožica koje se nalaze oko nokta.

Za smežurane i hrapave laktove

Razrežite limun na dva dijela; nalite ulja na svaku od dvije polovice; naslonite laktove na limune i držite ih u tom položaju 10 minuta.

Za baršunasti dekolte

Ukoliko se na vašim prsima naziru sitne bore, stavite obloge od maslinovog ulja i prekrite ih toplom pamučnom rukavicom za kupanje. Ostavite ulje da djeluje 10 minuta, a zatim isperite. Za intenzivniji tretman, pomiješajte jedan žutanjak s maslinovim uljem i tome dodajte malo limunovog soka. Nanosite tu smjesu na poprsje laganim masažama, stavite pamučnu majicu i tako ostavite cijelu noć.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica