Mon09282020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


LPL trajno uklanjanje dlačica

LPL trajno uklanjanje dlacica

Neželjene dlačice problem su koji često može biti uzrok frustracija i kompleksa, kako kod žena tako i kod muškaraca

U ovom članku pisat ćemo o inovativnoj tehnologiji trajnog uklanjanja dlačica koja podrazumijeva jedinstvenu kombinaciju optičke energije lasera odnosno LPL-a i radio-frekvencije; dvije metode koje zajedničkim djelovanjem postižu višu temperaturu te dublje penetriranje u kožu. Upravo se iz tog razloga; nižom optičkom energijom u kombinaciji s radio-frekvencijom postižu i do 3 puta bolji rezultati nego kod korištenja isključivo optičke energije, čime se također umanjuje i rizik od eventualnih opeklina.

Zahvaljujući ciljnom mjesto djelovanja, radio-frekvencija se uspješno koristi i za epilaciju svjetlijih dlačica. Kod tretmana LPL trajne epilacije dio energije se pretvara u toplinsku energiju koju dlaka sprovodi do samog folikula. Toplina koja se razvije dovoljna je da izazove trajno oštećenje folikula, a s obzirom na to da su oni odgovorni za pojavu dlačica, rezultat je prestanak njihove proizvodnje.

Tretman trajne LPL epilacije pruža individualne rezultate, no jedno je sigurno: uspješno uništeni folikuli više nikada neće proizvesti dlaku. Uklanjanje dlačica LPL metodom brz je, siguran i učinkovit način. Tijekom jednog tretmana mogu biti tretirane veće površine (npr. cijelo tijelo). Na pojačanu dlakavost utiču razni čimbenici, pa se preporuča oko 6 - 8 tretmana.

LPL metodom mogu se tretirati svi dijelovi lica i tijela, osim predjela oko očiju. Često se postavlja pitanje da li je tretman u području pazuha i prepona siguran. Odgovor je pozitivan, s obzirom na činjenicu da optička energija i radio-frekvencija djeluju na dubini od svega nekoliko milimetara, ne ugrožavajući pritom strukturu žlijezdi koje su smještene dublje.

Prije LPL tretmana potrebno je povesti računa o sljedećem:

 • prekinuti izlaganje suncu ili sunčanje u solariju oko 4 tjedna prije tretmana
 • prekinuti korištenje mehaničke epilacije najmanje 4 tjedna prije tretmana
 • dlačice bi trebale biti obrijane, a za prepone je potrebno prethodno odrediti oblik

Nakon LPL epilacije potrebno je pripaziti na:

 • izlaganja suncu, i solariju potrebno je izbjegavati tijekom 10 dana
 • određeno vrijeme, na izloženim dijelovima tijela, potrebno je koristiti kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom (30+).

Tretman LPL trajnog uklanjanja dlačica može biti ponovljen u roku od 4 do 6 tjedana.

Koliko tretmana LPL-om je potrebno?

Rezultati LPL trajnog uklanjanja dlačica su individualni. Svaka osoba drugačije reagira na tretman. Čak i različiti dijelovi tijela kod iste osobe znaju drugačije reagirati. Hormoni, konzumiranje određenih lijekova, genetika i sl. također utječu na rezultate tretmana LPL-om. Smatra se kako je potrebno 6 - 8 tretmana da bi se uklonilo 60 - 90% neželjenih dlačica, a za bolje rezultate potrebno ih je i više. Najbolji rezultati se postižu kada je dlaka u aktivnoj fazi rasta, no ne postoji način kako bi s točnošću utvrdilo koliki je broj dlaka trenutačno u toj fazi.

Kako izgleda koža tijekom i nakon tretmana?

 • tijekom tretmana većina osoba osjeti malu ili gotovo nikakvu nelagodu.
 • kod osjetljivije kože može doći do pojave crvenila, blage natečenosti, peckanja - nalik opeklinama od sunca.
 • tiritacije su privremene i ne traju dulje od 48 h.
 • također možete primijetiti kako se većina tretiranih dlačica karbonizira, ostavljajući tamne točkice. Uništene dlačice otpadnu tijekom naredna 2 tjedna.

Da li je i koliko LPL tretman uspješan?

LPL  tretman za trajno uklanjanje dlačica se sprovodi tijekom 4 tjedna. Nakon navedenog broja tretmana trajno se ukloni 70% - 90% dlačica na tretiranoj zoni. Preostale dlačice bivaju svjetlije i finije te ne predstavljaju estetski problem.

Osobe koje ne bi smjele koristiti LPL tretman:

 • trudnice
 • osobe koje koriste foto-osjetljive lijekove
 • osobe koje su se izlagale suncu (manje od mjesec dana od zadnjeg izlaganja suncu)
 • osobe koje su se netom sunčale u solariju
 • osobe koje boluje od težih bolesti srca, jetre, bubrega i dr. unutrašnjih organa te malignih oboljenja
 • epileptičari
 • dijabetičari
 • osobe s upalnim procesima na koži
 • druge zabrane od strane liječnika

Za razliku od klasičnog LPL aparata, MULTIPOWER uređaj nudi puno širu paletu glede odabira samog oblika tretmana. Odlikuje se većom rezolucijom prilikom podešavanja snage i time omogućuje zadovoljenje kvalitete tretmana i kod najzahtijevnijih klijenata. U njega je implementirana tzv. CRYO sonda koja ima mogučnosti hlađenja i zagrijavanja u rasponu od -5 do + 40 stupnjeva.

Praktičnu primjenu CRYO sonde nalazimo prilikom hlađenja tek tretirane kože.Na taj način postižemo bržu normalizaciju temperature kože.. Kod osjetljivih klijenata moguće je izvršiti hlađenje dijela kože koji će biti tretirana  prije početka tretmana. Na taj način se postiže blaga analgezija .Dok, recimo, zagrijavanjem sonde možemo je vršiti predgrijavanje  kože i na taj način izbjeći upotrebu velike energije (posebno pogodno kod "održavanja tretiranih" područja). Moguće je vršiti i antiaging tretmane.

LPL trajno uklanjanje dlacica2

LPL tretman trajnog uklanjanje dlačica možete pronaći u Linea Snella centru u Splitu, zelenoj oazi zdravlja i ljepote koja Vam nudi sve potrebno za opuštanje i ravnotežu duha i tijela. Uz to možete izgubiti višak kilograma, ukloniti celulit, poboljšati mišićni tonus, održati željenu tjelesnu težinu, poboljšati kvalitetu življenja, te naučiti kako održati ravnotežu između tijela i uma. 

LINEA SNELLA - Split, Magnetic d.o.o.
Poljička cesta 9
http://www.magneticspa.hr

logo

  

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica