Mon04062020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Hiperpigmentacija kože i liječenje

antihiperpigmentacija

Boja naše kože uvjetovana je prije svega količinom pigmenta melanina, kojeg proizvode melanociti, stanice bazalnog sloja epiderme. Melanin apsorbira UV, zrake štiteći na taj način naš površinski i srednji sloj kože, odnosno epidermu i dermu.

Kožu prema količini pigmenta u koži i reakciji na UV zrake možemo podijeliti na 6 različitih tipova. Sunčevo zračenje kroz UVA i UVB zrake, ubrzava proces starenja naše kože, nastanak raka kože, malignu transformaciju madeža te dovodi do hiperpigmentacije, odnosno pojačanog nakupljanja melanina u epidermi ili dermi.

Hiperpigmentacija može nastati i zbog infekcija, alergijskih reakcija, opeklina te nekih dermatoloških oboljenja poput atopijskog dermatitisa.

Neke od najvećih estetskih problema čine hiperpigmentacije epiderme poput: staračkih pjega (lentigo solaris), sunčanih pjege (efelide) i kloazme (melasma).

Staračke pjege karakterizira pojava mrlja na koži kronično izloženoj suncu, a najčešće su vidljive na šakama, podlakticama i licu, veličine do centimetar. Izlaganjem suncu staračke pjege postaju tamnije, i nemaju pretenziju samostalnog povlačenja.

Sunčane pjege su nešto češća pojava kod crvenokosih ljudi, i pretežno je nasljednog karaktera. Veličine su nekoliko milimetara, a boja im varira od žućkaste do smeđe. Prisutne su od djetinjstva.

Kloazma je hiperpigmentacija ograničena na područje lica. Najčešće se pojavljuje u trudnoći te kod osoba koje uzimaju kontracepcijska sredstva, što ukazuje na ulogu hormona u nastajanju ove hiperpigmentacije.

Najvažniju ulogu u liječenju hiperpigmentacije ima prevencija od sunčanih UV zraka, odnosno izbjegavanje pretjeranog izlaganja suncu, te obavezno korištenje krema s visokim zaštitnim faktorom.

Dugo vremena se čekalo na učinkovito terapijsko rješenje kod već postojećih hiperpigmentacijskih promjena na koži. U posljednjih nekoliko desetljeća otkrivene su razne supstance koje dovode do izbjeljivanja kože.

Stručnjaci iz laboratorija Becos kozmetike, upoznati s karakteristikama kože, kako lica, tako i cijelog tijela, te svjesni činjenice kako svaka koža može imati različite potrebe i probleme proizveli su jedinstvene proizvode za liječenje hiperpigmentacije koji su učinkoviti u popravljanju vidljivih znakova foto oštećene kože. Ovi proizvodi u sebi sadrže:

Pažljivo izabrane aktivne sastojke  koji djeluju u savršenoj sinergiji!

  • ANTI-AGE SYNCRO-LAB, ZA IZBJELJIVANJE HIPERPIGMENTIRANE KOŽE:

red  Microinkapsulirani ekstrakt korijena Sladića
red  Exkluzivni kompleks dobiven iz Azelaične Kiseline

DJELUJE U SVIM FAZAMA ŽIVOTA MELANOSOMA

red  Mikroinkapsulirani ekstrakt Sladića: blokira enzim Tyrosinase koji je odgovoran za proizvodnju melanina ujedinjuje i prosvjetljuje pigmentacijske nejednakosti.

becos anti spot

Blokira proizvodnju melanina za 60%
Blokira enzim Tyrosinase za 86.5%

  • VITAMIN C, ZA POSVJETLJIVANJE I HIDRATACIJU:

Potiče sintezu kolagena
Smanjuje rad Melanosoma za 90%
Blokira sintezu enzima Tyrosinase za 25%

  • OSTALI AKTIVNI SASTOJCI:

ECLAVIS
SOFT FOCUS
HYALURONIC ACID
SHEA BUTTER
SPF 40

Inovativne tretmane za problem hiperpigmentacije vrhunskim kozmetičkim preparatima možete potražiti u MagneticSpa centru ljepote. Potrebna je svega 5 tretmana za izvrsne rezultate!

U svom domu, zelenoj oazi, MagneticSpa centar u Splitu Vam nudi sve potrebno za ljepotu, opuštanje te ravnotežu duha i tijela.

Magnetic d.o.o.

Split, Poljička cesta 9

Tel: 021 779 881
www.magneticspa.hr

magnetic

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica