Sun09272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Što make-up govori o vama

sta makeup govori o vama

Pre intenzivna i jaka šminka nerijetko zna imati funkciju zaštitne maske. Zbog toga nije teško zaključiti kako i osoba koja se krije iza nje zna često biti nesretna.

Ako žena koja se inače umjereno i s ukusom šminka odjednom počne koristiti žarke boje, psiholozi tvrde da ona prolazi kroz kritičan period.

U ovom članku smo se odlučili pisati o tome što način šminkanja može kazati o vama i vašoj osobnosti:

Intenzivna - jaka šminka, kao što smo prethodno spomenuli, često zna imati funkciju zaštitne maske. Jaka šminka se zna protumačiti i kao izraz želje za nekakvom većom promjenom u životu, a kako to uglavnom i ne ide tako lako, krene se od sitnica kao što je make-up.

Teška šminka - Ako pred ogledalom znate provoditi sate i sate, znajte da ova navika može dosta reći i o muškarcu s kojim živite, čak i više nego o vama osobno. Jer jedino jako strpljiv muškarac može izdržati takav teror. A možda je slučaj da živite sami, pa nitko ne ometa ljubavnu vezu između vas i vaših kremica, ruževa, rumenila i drugih kozmetičkih preparata. No na stranu šala, činjenica je ipak da su ovakve žene uglavnom nesigurne i često spadaju u  perfekcionistice koje same sebe maltretiraju dugim proučavanjem svih svojih nedostataka i eventualnih mana. Nanose make-up satima kako bi postigle savršenu sliku u ogledalu.

Uvijek bez šminke - Žene koje nikada ne nanose šminku u pravilu odbijaju prihvatiti svoju ženstvenost. Razlozi tomu mogu biti razni; moguće je da su roditelji htjeli dječaka a ne djevojčicu, a možda je uzrok povezan s osobnim neuspjesima. Takvo se odsustvo šminke može protumačiti i kao strah od napuštanja. Jedan od razloga može biti i želja žene da bude ravnopravna s muškarcima, ili pak egocentrizam. Ove žene često smatraju kako se cijeli svijet vrti oko njih i nije im bitno što drugi misle. One su ponekad čak i opsesivno posvećene savršenstvu tijela, pa redovno posjećuju teretanu ili, ukoliko su intelektualni tipovi, jednako opsesivno pristupaju znanosti, religiji, čitanju i sl.

Umjerena šminka - Žene sklone jako laganoj šminci svojevrsna su varijanta prethodnog slučaja. Premda one baš i ne uživaju u šminkanju, ovim ženama je ipak donekle stalo do mišljenja drugih. Zbog toga uglavnom stavljaju samo maskaru i sjajilo za usne. One se ne vole pretjerano isticati, cijene umjerenost i dobar ukus. To su obično izuzetno inteligentne žene koje jaku šminku smatraju primitivnim načinom skretanja pažnja na sebe. U dubini duše drže da uistinu pametna žena ne može i ne smije izgledati poput lutke, te da su žene atraktivne vanjštine previše dostupne. Njima to nije potrebno jer njih muškarci vole zbog toga tko su, a one ih osvajaju svojom sposobnošću izgradnje odnosa, a ne vanjskim trikovima u koje za njih spada i šminka.

Pomoć stručnjaka - vizažiste
- Žene koje često posežu za uslugama stručnih šminkera ne vjeruju svojoj prosudbi i teško određuju životne prioritete. Kad krenu u kupnju, uglavnom sa sobom vode prijateljicu ili supruga da odluče umjesto njih, a brigu o licu prepuštaju vizažisti i kozmetičaru. Dobro je da pored sebe imaju duhovitog i samouvjerenog partnera koji je u stanju svojim ponašanjem podići i njihovo samopouzdanje.

Naglašavanje očiju
- Žene koje koriste šminku kako bi naglasile oči, svojoj okolini šalju poruku da su vrlo dobre sugovornice. One su pažljive i pametne i znaju slušati. Intelekt i razum cijene više od emocijs i čulnosti. Koliko dobro procjenjuju druge zbog istinske usredotočenosti na njih, toliko svoje emocije i misli radije zadržavaju samo za sebe.

Uvijek isti stil šminkanja - Žene koje se uvijek isto šminkaju često znaju biti poprilično konzervativne i  panično se plaše svega novoga. Način šminkanja samo je jedan od simptoma navedenog straha. One se osjećaju kao da će svaka promjena, makar i ona najmanja kao što je to nijansa rumenila ili sjenila, narušiti teško uspostavljenu ravnotežu koju su postigle. Koliko god bile svjesne kako im je promjena neophodna, koliko god je čak i priželjkivale, one joj se instinktivno opiru do kraja. Bilo da idu na posao, na izlet ili u kazalište, njihov stil je uvijek isti. One vjeruju da se u tome odražava njihova principijelnost i dosljednost te iskreno ne razumiju vapanj okoline da nešto na sebi napokon promjene.

Ako se prepoznajete u ovom opisu, zapitajte se čemu za vas uopće služi šminka. I znajte pri tom kako je u stvarnosti šminka stvorena kako bi smo lako i trenutno mogle promijeniti izgled ovisno o raspoloženju i trenutku, ćefu ako baš želite. Promjene su korisne, dobre, ponekad čak i neophodne.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica