Mon04062020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Nekoliko korisnih savjeta za uljepšavanje

savjeti za uljepsavanje

Kod svakodnevne njege ponekad nam se potkradu i neke greške, pa na kraju konačan rezultat nije onakav kakvi smo očekivali. Istina je da se navike teško mijenjaju, ali ponekad je zaista potrebno se potruditi, posebno ako smo u konačnici sigurni da će uroditi plodom.

Evo nekoliko najčešćih grešaka koje se događaju kod svakodnevne njege:

Nanošenje parfema na odjeću - najbolji učinak je kada se parfem nanese na jednu ili dvije točke, i to najbolje na vrat i iza ušiju. Nakon nanošenja parfem se ne smije trljati dlanovima, jer to uništava molekularnu strukturu parfema. Parfem na odjeći mijenja svoj miris, a uz to ukoliko se nanosi na odjeću ostaju trajne mrlje koje se jako teško uklanjaju. 

Nanošenje pudera odmah nakon kreme - ovo je svakako najčešća greška koja se događa, i to upravo iz nedostatka vremena za pravilno šminkanje. Krema kada se nanese na lice treba je ostaviti nekoliko minuta da djeluje i kako bi koža upila sve hranjive sastojke. Ukoliko se ne ostavi dovoljno vremena da krema djeluje, događa se da krema ostaje na površini, a tekući puder je vrlo teško ravnomjerno nanijeti na kožu.

Upotreba regeneratora za kosu - regenerator za kosu se ne nanosi na tjeme kose, već samo na vrhove. Kosa pri tjemenu je zdrava i vrhovi su ti koji trebaju dodatnu njegu. Nanošenje regeneratora na tjeme uzrokuje masnu kosu, te ga je dovoljno ga je nanijeti od visine ušiju prema krajevima. Na taj način kosa će dobiti na volumenu i manje će se mastiti.

Njega vrata – često se kod redovite njege lica zaboravi područje vrata. Koža vrata je tanja od kože lica, brže gubi elastičnost, a kao rezultat toga je ubrzana pojava bora. Ukoliko želite usporiti pojavu bora onda obavezno kod nanošenja dnevne kreme i kreme za sunčanje obavezno treba njegovati i područje vrata.

Krema za područje oko očiju –
ukoliko se ujutro probudite sa natečenim očima, treba izbjegavati kremu za područje oko očiju. Najčešći uzrok natečenosti očiju je konzumacija preslane hrane koja zadržava tekućinu u organizmu. Krema za područje oko očiju također sadrži sastojke koji zadržavaju vodu u koži, stoga je treba izbjegavati kod natečenosti očiju. 

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica