Thu10292020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Namirnice za poboljšanje tena i kose

ljepota koze i kose

Zdravo se hranite? Zašto ne biste to primjenili i na brigu o vašem tijelu? Mnogo zdravih namirnica nudi i izvor zdravlja za kožu i kosu pa i nije za čuditi se što su sastavni dio mnogih proizvoda za uljepšavanje. Međutim, prisutnost kemikalija nije najzahvalnija stvar kod tih proizvoda. Namirnice koje ćemo vam predstaviti su najučinkovitije ako ih iskoristite dok su u najprirodnijem mogućem stanju, ili bar onom približnom.

Maslinovo ulje - Maslinovo ulje je već stoljećima poznato kao  i prirodni hidratant, a ne samo kao dodatak jelu. Maslinovo ulje hidratizira i pomaže posebice onima koji imaju problema sa jako suhom kožom koja može dovesti i do raznih iritacija. Uz to, maslinovo ulje se dobro upija u folikule kose. Ako niste za korištenje maslinovog ulja u prirodnoj formi, bio trgovine zasiurno nude dobru zamjenu.

Zob - Ova namirnica je možda najpoznatija po tome što smanjuje kolesterol ili što pomaže pri mršavljenju. Ali tu ne prestaje „zobena“ namjena. Zob može ublažiti osipe ili iritacije od otrovnih biljaka poput bršljanja ili hrasta kao i bol uzrokovanu vodenim kozicama ili izgorenosti od sunca. Pospite malo zobi u mlaku kupku i natapjte se u njoj 10-ak minuta. Možete je upotrijebiti i kao lagani peeling.

Kurkuma - Ova začinska namirnica se najviše uoptrebljava u indijskoj kuhinji. Osim popularnog začina, kurkuma je i dobar lijek protiv opekotina, a i dobar katalizator pri iscjeljivanju rana. Nedavno sprovedena istraživanja su pokazala da kurkuma pomaže i pri pomlađivanju kože.

Med - Prirodni zaslađivač, ali i antiseptik koji pomaže pri zacjeljivanu rana i lakših površinskih opeklina. Pošto ubija bakterije, dobro bi ga bilo koristiti ako imate problema s aknama. Uz to, med je i dobar hidratant.

Bundeva - Bundeva sadrži enzim koji može ukloniti mrtvu kožu i ubrzati razvoj novih stanica. Što još, pitate se? I bundeva je odličan hidratant ali i sadrži vitamine A i C koji pomažu pri pomlađivanju kože. Šampon i balzam za kosu od bundeve na prirodnoj bazi su isto pun pogodak, pogotovo za njegu i zdravlje vlasišta.

Losos - Naravno, ne mislimo na direktnu aplikaciju ove ribe na kožu ili kosu. Losos sadrži DMAE (dimethylaminoethanol) koji pomaže pri pomlađivanju kože. Naravno, osjetit ćete pomlađujuće rezultate tog spoja konzumacijom lososa ili aplikacijom raznih krema na prirodnoj bazi s ekstraktom DMAE-a. Radi čuda i s borama.

Morske alge - Morske alge su planetarno popularne što se tiče njege kože. U Japanu su čak i sastavni dio kuhinje. Morske alge su bogate vitaminima, mineralima i aminokiselinama. Smanjuju i ublažuju opekotine, razne kožne iritacije, čiste ju, učvrščuju i omekšavaju. Morske alge poboljšavaju i cirkulaciju, a time i pomažu pri smanjenju celulita, ali i detoksikaciji.

Zeleni čaj - Znamo kako je zeleni čaj jako dobar pri smanjenju kolesterola, čak i pri sprečavanju nekih lakših tumora i glaukoma. U direktnom dodiru s kožom postaje i antioksidant koji pomaže koži da zadrži vlažnost i spriječava pojavu bora. Ako želite izgledati svježe, namočite pamuk u zeleni čaj i naslonite na oči nekih 10-15 min. Izgledat ćete kao novi.

Aloa - Aloa zahlađuje i umiruje pa se često koristi kod opeklina kako bi umanjila bol. Aloin gel stvara zaštitni sloj na koži koji štiti od iritacija i bakterija i tako hidratiozira i smanjuje opekline. Direktna primjena je najbolja, ali mnogi bio proizvodi na bazi aloe također mogu biti od velike pomoći.

Acai bobice - Ove bobice su postale vrlo popularne jer sadrže veliku koncetraciju antioksidansa, vitamina i posebno vrstu karboksilnih kiselina koje mogu neutralizirati oksidativni stres i zaštiti kožu od oštećenja uzrokovanih suncem. Acai bobice su učinkovite i kada se radi o reduciranju bora ali i poboljšanju tena.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica