Thu11212019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Što je to zaljubljenost?

zaljubljenost

Istraživanja su pokazala da zaljubljenost možemo definirati kao stanje neuravnoteženosti hormona, koja se ponekad iskazuje čak i sa simptomima duševnog poremećaja.

Zaljubljena osoba postaje ovisna o drugoj osobi, ne može se koncentrirati na svoje obaveze, jedino može razmišljati o voljenoj osobi.  Činjenica jest da ljubav pozitivno djeluje na naš organizam, jača nam imunitet i čuva mentalno zdravlje, lijepo se osjećamo, ubrzava se rad srca, jednom riječju stvara se osjećaj blaženstva. 

Molekula ljubavi ili feniletilamin  koji nastaje prirodnim putem u našem mozgu je odgovoran za nastanak ljubavnog zanosa.

Znanstvenici tvrde  da svaka zaljubljenost ima rok trajanja, a razlog tome su potrošeni kemijski spojevi koji se nalaze u mozgu. Zaljubljenost je rezultat aktivacije kemijskih spojeva u mozgu, a ona nestaje kada se rezerve tih kemijskih  spojeva potroše. Sve ovo prevedeno u vremenski period – zaljubljenost može trajati najduže 4 godine, te se nakon toga pretvara u emocionalnu ili seksualnu ovisnost.

Istina je da mnogi ljudi ne znaju prepoznati zaljubljenost, te je često miješaju sa zadovoljavanjem seksualnih i drugih potreba. Ovo se češće događa mlađim ljudima ili osobama koje su nedavno prekinule dugotrajnu vezu. Jednostavno se dogodi da sa zaljubljenošću zamjene trenutno zadovoljstvo s novom osobom koje nisu osjećali duže vremensko razdoblje.

Međutim kada zadovolje svoje potrebe, naglo izgube zanimanje te tvrde da je zaljubljenost prestala. Prava istina je da zaljubljenost nije ni postojala, te je iz toga razloga prestala u trenu.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica