Thu12052019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Pravila flerta u novoj "online eri"

online era

Činjenica je kako su suvremena sredstva komunikacije u jednu ruku unaprijedila čovječanstvo, ali, ruku na srce, kada su neke stvari u pitanju, ipak možemo reći kako je došlo do nazatka, pogotovo ako se sjetimo onih vremena kada su se naši bake i djede, mame i tate iskradali iz kuće kako bi se sa svojim dragim nalazili i ljubili pod okriljem otvorenog neba.
No u današnje vrijeme mladima je gotovo sve unaprijed servirano. Moderno doba u kojem vladaju računala, tableti, pametni telefoni i društvene mreže poput Facebooka i MySpacea nametnulo je neka nova pravila.

Djeca se danas više ne igraju pred kućom, već sjede pred računalom, mobitelom ili tabletom. Srednjoškolci više ne idu na vani na druženje i žurke bez svog pametnog telefona, a dečki i cure se više se ne "motaju" po disco klubovima, već se uglavnom druže "online"; putem SMS poruka i Facebooka.

Sve gore navedeno doprinijelo je potiskivanju nekih starih društvenih vrijednosti te znatno poremetilo društveni život većine mladih ljudi. Određene promjene nastupile su kod upoznavanja, flerta i zabave. Nova, suvremena pravila se nekima sviđaju, a nekima ne.

No ipak je važno biti informiran i u korak s vremenom kada je riječ o svemu onome što, prema mišljenju “modernih” stručnjaka za odnose, spada u modernu vezu ili flert.
Pa da vidimo koja su to pravila:

  • Kada dobijete SMS poruku nemojte odgovoriti istog trenutka već strpljivo sačekajte par sati. Ako ste stariji i imate preko 20 godina, onda možete sačekati i dulje, te na taj način pustiti da se "druga strana" zapita zbog čega ne odgovarate. Nadalje, pripazite na duljinu SMS-a kada pišete odgovor. Na primjer, ako "druga strana" napiše nešto u stilu: “Mogli bi se vidjeti na piću”, ne odgovarajte pišući romane o tome kako je divno i krasno to što se sjetio pozvati vas te kako ne znate što bi ste obukli, bla, bla... dovoljno je da, s što manje riječi, odgovorite nešto u stilu: "Može, kada i gdje?", naravno ako je vaš odgovor pozitivan. Ostavite dozu misterioznosti da "igra" u vašu korist.
  • Prekinuli ste s dečkom i potom na njegovom Facebook profilu vidjeli kako je dotični objavio nešto u stilu “napokon slobodan”. Bez obzira što vas ovo može uistinu strašno zaboljeti i poniziti, nikad si nemojte dozvoliti pisanje ljutitih i osvetničkih odgovora. Ono što trebate napraviti je ukloniti ga s liste prijatelja. Budite dama! Sačuvajte svoje dostojanstvo i nikada, ali nikada nemojte uzvraćati istom mjerom.
  • Kada upoznajete nove ljude putem interneta uvijek sačuvajte određenu dozu predostrožnosti  jer ipak tipkovnica ne može zamijeniti razgovor u četiri oka.
  • Pripazite i na to da, kada se dopisujete puten e-maila, vaše poruke također trebaju biti kratke. Preforsirani izljevi ljubavi u stilu ljubavnih romana od po nekoliko stranica mogu vam se samo obiti o glavu. Ako pak razgovarate putem telefona, mobitela ili Skypea, neka vaši razgovori ne budu dulji od 15-tak minuta. Ako vi okončate razgovor prije očekivanog, "druga strana" će zasigurno jako brzo poželjeti da vas ponovno čuje.
  • Kada dođe vikend, s vremena na vrijeme promijenite standardna pravila "igre". Nemojte odgovarati na SMS poruke jer - halo! Vikend je, a vi se ludo provodite. A "druga strana"? Neka se malo zamisli gdje ste i zbog čega se ne javljate. Ponavljamo - doza misterioznosti je nešto što vam ide u korist.
  • Nakon prekida veze odmah počnite izlaziti u društvo. Nemojte sjediti u žalosti i oplakivanju mjesecima već izađite vani! Odmah sad! Još večeras se sredite najbolje što znate te uzdignute glave krenite prema naprijed.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica