Mon02182019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Ljubav na prvi pogled – istina ili mit?

ljubav na prvi pogled

Gledajući ljubavne filmove, vjerojatno ste bezbroj puta pomislili kako je romantična ljubav upravo ona koja se, među glavnim akterima, “dogodila” na prvi pogled. Međutim da li to zaista postoji u realnosti, ili to samo ima na filmovima?

Istraživanje koje je provedeno na sveučilištu Stanford pokazalo je kako samo pet minuta provedenih sa nekom osobom, tijekom kojih osobe pronađu zajedničke teme, može biti dovoljno za dublje povezivanje. Kod ispitanika koji su smatrali da su se povezali s partnerom došlo je do pojačanog otkucaja srca i povećanja krvnog tlaka.

Vjerojatno vam se nekad dogodilo da ste pri prvom susretu osjetili privlačnost prema određenoj osobi.

Međutim ne treba žuriti i tu pojavu odmah nazvati ljubavlju, naime,  psiholozi tu reakciju nazivaju “ halo efektom". Kada vidite nekog tko vam izgleda neodoljivo, vaš mozak donosi brze zaključke da su oni i kao osobe super.

Opće je poznato da se izgled često ne poklapa sa osobnošću neke osobe, pa se tako zna dogoditi da osobe sa jako lijepom vanjštinom imaju ne baš tako privlačnu osobnost i neugodno ponašanje. U tom trenutku ti brzi osjećaju ljubavi mogu naglo nestati čim tu osobu bolje upoznate.

Svi smo mi različiti i svatko od nas ima drugačije tumačenje ljubavi, no treba znati i vjerovati da je ljubav nešto što se ne može samo vidjeti okom. Ljubav čine kompromisi, simpatija i strpljivost, a to su stvari koje ne možete davati ili dobivati na prvi pogled.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica