Mon01182021

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Poslovni stil odijevanja

poslovni stil odjevanja

Što obući za posao je često pitanje s kojim se susrećemo kada dobijemo novi posao, ali mnogi od nas takvu dilemu imaju čak i nakon više godina radnog iskustva. Na mnogim radnim mjestima možete vidjeti različite odjevne kombinacije, od kojih mnoge i nisu baš prilagođene prilici, a pod to podrazumijevamo mini suknje, majice sa velikim dekolteima, čipkaste i mrežaste čarape, vrtoglavo visoke potpetice i slično. Odabir navedene odjeće je neprimjeren i odijevajući se na ovaj način ostavljate skroz pogrešan i vrlo neprofesionalan dojam o sebi.

Prvi utisak o osobi stvaramo za svega nekoliko sekundi i poslije se taj utisak jako teško mijenja. Vaš cilj bi trebao biti taj da ostavite dojam profesionalne i kompetentne osobe, neovisno o profesiji kojom se bavite, i to je bitnije nego da budete slatki ili u trendu.

Neki od osnovnih j predmeta koje svaka žena trebala imati u svom ormaru su:

  • hlače klasičnog kroja
  • ravna suknja do ili malo preko koljena
  • bijela, klasična košulja
  • sako

Također jednu od nezanemarivih uloga u primjerenom oblačenju čini i kombinacija boja. Tradicionalne, klasične boje su: crvena, modra,  siva i crna. Većina ovih boja izgleda odlično na svim odjelima, suknjama i cipelama te se izvrsno kombinira sa bojama kao što su svijetlo plava, lila, nježno roza ili bež. Nakit koji odvlači pažnju, bliješti i zvecka je neprimjeren.

Važno je odabrati odjeću u vašoj veličini: hlače ne bi trebale biti preuske i ocrtavati donje rublje, suknje trebaju biti širine i dužine da se može ugodno sjediti u njima, a košulje ili bluze ne bi trebale biti otvorene između dugmeta.

Etiketirani odjevni predmeti su super, ali odjeća koja na sebi ima veliki logo izgleda neozbiljno i neprimjereno.

Potrudite se da vam ruke uvijek budu njegovane, da vam frizura bude uredna, a kosa čista.

Što se tiče šminkanja, odaberite umjereno sjenilo za oči u prirodnim, pastelnim tonovima, a trepavice slobodno istaknite. Nipošto ne preporučamo debele, napadne crte izvučene tušem i jarke boje sjenila jer bi to bilo napadno i neprimjereno. Na usne stavite malo balzama ili ruža svjetlije nijanse; u boji usana ili ton tamnije. Rumenilo dolazi u obzir, ali nježno ružičaste boje koje ostavlja dojam prirodne, zdrave boje obraza.

S vremenom ćete i sami moći, ovisno o prirodi posla i okruženja u kom radite procijeniti koliko možete eksperimentirati sa bojama i dezenima i eventualno ćete moći klasičnom poslovnom stilu oblačenja i šminkanja pridodati malo osobniji naglasak.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica