Thu12052019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Tehnika: One stroke painting

one stroke tehnika

Velika želja mnogih kreativaca svakako je ona da jednog dana nauče slikati. I sama sam nekoć mislila kako je za slikanje potreban talent, kojeg po vlastitom mišljenju nisam imala, pa su mnogi moji pokušaji završili odustajanjem i uvjerenjem da takvo što nikada neću naučiti.

Na ovaj  sam način  razmišljala  sve dok nisam  upoznala tehniku One Stroke Paintinga, zbog koje sam prvi put u životu ozbiljno uzela kistove u ruke i odlučila ustrajati. To se dogodilo prije svega dvije godine,  u međuvremenu sam postala i certificirana instruktorica tehnike, te je toplo preporučujem svima koji žele odškrinuti vrata i ući u svijet boja, kistova i predivne zabave i opuštanja  koje donosi slikanje!

One Stroke painting jedna je od tehnika dekorativnog slikanja, za koju nije potreban nikakav talent, slikarsko predznanje ili iskustvo. U doslovnom prijevodu to je " tehnika slikanja iz samo jednog poteza", koja već godinama ima svoje obožavatelje i poklonike diljem svijeta.

Osmislila ju je  amerikanka Donna Dewberry, a popularnost je zaslužila prekrasnim i bogatim motivima, inovativnom jednostavnošću i lakoćom savlađivanja. Svatko može naučiti slikati upravo ovom tehnikom. One Stroke Painting zaštićen brand, te je podučavati je mogu isključivo certificirani instruktori.

one stroke tehnika 2 one stroke tehnika 3

Dekorativno slikarstvo uopće, pa tako i One Stroke Painting, jedan je od oblika kreativnog izražavanja prisutan u tradicijama mnogih naroda i folkloru, a odnosi se na oslikavanje uporabnih predmeta iz svakodnevnog života.  Motivi koji su se koristili bili su uglavnom cvjetni, ali danas su suvremeni materijali na bazi vode (akrilne boje) učinili  tehniku dostupnijom i lakše primjenjivom, te se tako odabir  tema za oslikavanje proširio i na pejzaže, životinje, mrtvu prirodu...ovom se tehnikom može naslikati baš sve! Radi se na svim podlogama - drvu, metalu, terracoti, zidovima,staklu, keramici... Upravo One Stroke svojim didaktičkim pristupom još više olakšava učenje poteza, te je nakon svega nekoliko sati učenja kombiniranjem tih poteza i sa svega nekoliko boja moguće naslikati pravu pravcatu sliku u manje od sat vremena!

one stroke tehnika 5 one stroke tehnika 6

Ukoliko želite uživo doživjeti tehniku i vidjeti kako motivi oživljavaju pred vama, te se i sami malo okušati u slikanju, predlažem vam da mi se pridružite na besplatnoj prezentaciji tehnike u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ulica slobode 2, u ponedjeljak, 18. veljače u 17 sati. Svi koji budu zainteresirani za daljnje učenje moći će to napraviti na Početnom tečaju One Stroke Paintinga već 25. veljače u trgovini Art Shop, Ruđera Boškovića 7 u Splitu.

one stroke tehnika 7 one stroke tehnika 9

one stroke tehnika 10 one stroke tehnika 1

one stroke tehnika 4

one stroke tehnika

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica