Thu12052019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako napraviti unikatnu Memo ploču

Kako napraviti unikatnu Memo ploču

Danas vam poklanjamo jedan mali kreativni tutorial u kojem ćemo vam prikazati kako napraviti unikatnu MEMO-PLOČU. Bilo da kod kuće ili na poslu imate zaboravljivka/icu ,ili razmišljate o praktičnom ukrasu kojeg možete smjestiti u bilo koju prostoriju u stanu, vjerujemo da će vam ova ideja poslužiti u brzinskoj izradi originalnog poklona ili biti jedan od načina na koji možete zabavno provesti slobodno vrijeme.

Materijali koje ćemo koristiti su:

  • okvir za fotografiju (može poslužiti i bilo koja druga podloga),
  • decoupage ljepilo
  • salveta ili bilo koji decoupage papir
  • magnetna pasta
  • bijela figurica po želji
  • akrilne boje
  • kist

Okvir za fotografiju prvo premažite bijelom akrilnom bojom i posušite. Kistom namažite tanak sloj decoupage ljepila na podlogu, zalijepite salvetu ili bilo koji decoupage papir. Opet premažite slojem ljepila s gornje strane, pazeći da idete od sredine prema vanjskim rubovima kako biste istjerali mjehuriće zraka. Posušite sušilom za kosu.

Kako napraviti unikatnu Memo ploču Kako napraviti unikatnu Memo ploču Kako napraviti unikatnu Memo ploču

Središnji dio okvira obojali smo MAGNETNOM PASTOM. Magnetna pasta sadrži mineral magnetit i premazanoj površini daje magnetna svojstva. Potrebno ju je namazati u nekoliko slojeva (dva do tri), ovisno o težini magneta koje želimo stavljati na nju. Svaki sloj potrebno je premazati u različitom smjeru od prethodnog.

Kako napraviti unikatnu Memo ploču Kako napraviti unikatnu Memo ploču

Za trodimenzionalni ukras kojim ćemo obogatiti naš okvir odabrali smo polimramornu figuricu anđela i oslikali je akrilnim bojama. Polimramor je lagan, vrlo otporan na lomove i proizvodi se u bijeloj boji, što ga čini jako pogodnim za oslikavanje. Osim ovakvih figurica, možete i sami izraditi neke pomoću bijele mase za modeliranje (FIMO air, DAS masa..) i kalupa.

Kako napraviti unikatnu Memo ploču Kako napraviti unikatnu Memo ploču

Po želji, možete izraditi i mali magnet za vaš memo-okvir. Dovoljno je na bilo koji magnet zalijepiti oblik od filca, drveni ukras, malu figuricu, poruku.. Pazite da predmet ne bude pretežak.

Kako napraviti unikatnu Memo ploču Kako napraviti unikatnu Memo ploču

I naša memo-ploča/okvir je gotova!

Kako napraviti unikatnu Memo ploču

Sada kada znate kako upotrijebiti one divne papirnate motive koje već dugo čuvate negdje u kutijama ili ladicama, jer ste oduvijek znali da će pronaći svoje mjesto na nekom novom, divnom i posebnom predmetu, zadajte si temu - morsku, romantičnu, rođendansku...i uživajte u kreiranju!

Kristina Uvodić - OSCI
Voditeljica kreativnih radionica u Trgovini "Art Shop"
www.artshop.hr
R. Boškovića 7, Split
tel. 021/312-672

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica