Mon04062020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Merlinke

merlinke

Mi, žene, možda smo ponekad nesigurne i sve samo ne samopouzdane, ali barem imamo jak apetit. Sredina tjedna. Iscrpljene od (ne)napornoga dana, Iva, Ivona, Marija Magdalena i ja ulazimo u jedan od mnogih supermarketa kojih iz dana u dan niče sve više i više (što mi se nikako ne sviđa) i vrlo se brzo gubimo u njegovim bespućima. Kao što to običavamo skoro svakodnevno.

Kakva košara, mi smo se tu udomaćile, pa ne uzimamo košaru za ono što ćemo kupiti, već sve nosimo u ruci. Naše su ruke pretrpane: sendviči, salate od tunjevine, krafne, voćni jogurti, sokovi i voda (Ivi je, očito, proradila savjest). Naše ruke prepune nezdrave hrane u enormnim količinama nisu spriječile mladoga prodavača od čavrljanja s nama i flertovanja.

Čudno, ali ne i pretjerano čudno, pa smo zaključile da, osim što muškarci vole žene koje znaju i vole kuhati, vole i žene koje – mogu dobro pojesti, one baš poput nas.
Iako smo mi daleko od Merlinki, 1:0 za Merlinke. Ja sam ljubiteljica onih provjerenih metoda: smanjiti obroke te malo šetati i rezultati neće izostati, Tanja i Kristina se baš i ne slažu sa mnom. Smanjiti obroke, da, ali šetati, nikako. Mazohiste više vole – trčanje. Tako Tanja nekoliko puta tjedno trči. Čelična lady. Prisjećam se sa sjetom onih dana kada sam i ja bila jedna od ambicioznih (što se tiče vježbanja) pa sam se upisala u teretanu u namjeri da se utegnem do krajnjih granica. I, mogu reći kako su u teretani ostavljene poprilične količine znoja. Toliko sam bila oduševljena svojim radom i trudom da sam se, gotovo nakon svakog vježbanja, počastila – ćevapima s lukom (i, kajmakom, ako se dobro sjećam). J****a, jesam li ja horoskopska Bikica ili ne? Opće je poznato kako smo mi hedonisti i kako volimo uživati u životu na svakojake načine. Tako sam ja svalila krivnju na horoskop.

Ja, sasvim sigurno, nisam žena od teretane, ali zato sve moje, dosadašnje, suprotne polovice jesu. Nekolicina njih, provodila je dane i noći klešući svoja tijela, a ostatak je bio, doduše, nešto malo manje ovisan o vježbanju, ali svejedno ovisan. Anyway, bilo je tu svega i svačega, voljeli su čak i jogu. Dovoljno je reći kako je najbliže mome prakticiranju joge bilo spavanje na „jogi“ madracu... Pa neka netko sad pokuša reći kako se suprotnosti ne privlače. Suprotnosti se, itekako, privlače, ili, su se barem  privlačile s obzirom kako su naše (ljubavne) priče već dulje vremena prekrivene debelim slojem prašine. Hm. Možda je, ipak, činjenica kako ja nisam ovisna o vježbanju, nepremostiva prepreka našoj sreći. (A, možda i to što volim McDonald's. Pitam se zašto mi ne pomaže činjenica, što recimo, ne podnosim paštetu?) Neka, neka oni trče... Ja više od trčanja volim hodanje. Stabilno hodanje. U svakome smislu te riječi.
2:0 za Merlinke.

by Ela Vujanić

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica