Sun09272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Savjeti za pakiranje

savjeti za pakiranje

Kako bi izbjegli da zbog uzbuđenja koje vas je obuzelo pred putovanje zaboravljanje onih neophodnih stvari koje su vam potrebne na odmoru, napravite plan. Evo kako utrošeno vrijeme na pakiranje svesti na minimum, a da istovremeno na godišnji ne ponesete previše putnih torbi.

Pažljivo sastavite listu potrebnih stvari, te napravite selekciju onoga što vam je stvarno potrebno.

Na listu uključite sve; od donjeg rublja do večernjih haljina i cipela. Vodite računa da je odjeća koju namjeravate nositi na odmor odgovarajuća za aktivnosti koje planirate na putovanju (jedrenje, planinarenje, šetnja, izlasci…).

Nemojte pretjerivati sa garderobom. Ponesite provjerene odjevne kombinacije koje inače nosite. Odaberite boje i materijale koje možete lako kombinirati, te za njih adekvatne detalje poput nakita, šešira, torbica. Pokušajte nositi odjeću od tkanina koje se najmanje gužvaju.

Kod pakiranja je najvažniji red i organiziranost. Stoga, na dno putne torbe najprije posložite majice i košulje koje se najmanje gužvaju, preko njih haljine, a na vrh hlače. Haljine presavijte po dužini i pustite da im krajevi s obje strane prelaze rubove torbe. Suknje i hlače stavite na ravno i savijte ih po dužini. Složite ih jedne na druge i sve zajedno prepolovite po širini. Tako složene stavite ih u kufer i preko njih prebacite krajeve haljina. Obuću stavite sa strane.

Kravatu i remen urolajte i ubacite između stvari kako bi se što manje izdeformirali. Čarape i donje rublje stavite u posebne vrećice, zatim u dodatne pretince putne torbe, tako da uštedite na prostoru. Svaki par obuće pakirajte tako da peta jedne cipele legne na vrh druge, te ih slažite u vrećice i stavite uz rubove torbe.

Manje prostore koji su preostali u putnoj torbi iskoristite za sitnice koje uvijek dobro dođu na odmoru, a to su igla i konac, lijekove protiv bolova i snižavanje temperature, neko sredstvo protiv komaraca, malo putno glačalo, putno sušilo za kosu i sl.

Ne nosite previše kozmetike. Putovanje je prava prilika da iskoristite sve testere koje ste dobili tijekom godine: balzami, kreme i parfemi prikladniji su za pakiranje u manjoj ambalaži. Proizvode za higijenu također možete nabaviti u malom, tzv. putnom pakiranju. Šampon, losion, kremu, aceton i zubnu pastu dodatno zapakirajte u plastične vrećice da slučajno ne bi iscurili po odjeći.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica