Sun07122020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Zablude o njezi kose

zablude kosa

Svi želimo imati lijepu i njegovanu kosu, zar ne? Kada se govori o njezi kose ponekad svatko ima najbolji savjet za pravilnu njegu. Vjerojatno ste i vi neki od tih savjeta čuli ili čak i povjerovali u njega, a zapravo se radi o najvećoj zabludi. U nastavku donosimo neke od najvećih laži o njezi kose.

Kosa brže raste ukoliko se redovito skraćuju vrhovi – ovo je jedna od najvećih laži kada je riječ o njezi kose, koju su vjerojatno i izmislili sami frizeri kako bi imali više posla. Kosa raste iz korijena, a ne iz vrhova. Istina je da ukoliko primijetite ispucale i rascvjetane vrhove, treba ih ošišati kako bi kosa bila uredna i njegovana.  Ukoliko redovito skraćujete kosu to samo znači da nećete morati odrezati previše kose, što je slučaj kad zapustite ispucale i suhe vrhove.

Učestalo četkanje pomaže da kosa izgleda ljepše – dugotrajno četkanje neće pomoći da kosa izgleda ljepše. Četkanje, posebno sa četkom koja nije pogodna za vlasište može uništiti korijen kose, vlasi i vrhove. Najbolje je koristiti četke s prirodnim životinjskim dlačicama i to jednom najviše dvaput dnevno.

Svakodnevno pranje kose je štetno – ukoliko koristite blage šampone sa biološkim sastojcima učestalo pranje kose neće isušiti kosu. Važno je samo temeljito ispiranje, kako na  kako na kosi i vlasištu ne bi ostali tragovi  šampona. Također ste možda i čuli da se kvalitetan šampon mora dobro pjeniti. Blaga sredstva za pranje često se uopće ne pjene, ali zato peru u potpunosti. Zaboravite pjenastu gomilu jer ona nije nikakav pokazatelj kvalitete šampona i snage čišćenja te potražite šampon sa blagim sastojcima.

Regenerator obnavlja kosu – niti jedan pakung za kosu ili regenerator bez obzira koliko skup bio neće pomoći ukoliko je kosa uništena. Pakunzi i regeneratori, maske za kosu pokrivaju oštećenu strukturu kose jer ju zaglađuje poput ljepila i to samo traje do narednog pranja.  Jednom nastala oštećenja na kosi se mogu ukloniti samo šišanjem. 

Masaža vlasišta ubrzava rast kose –
masaža vlasišta potiče cirkulaciju u tjemenu kose, smanjuje stres te pomaže da se prirodna masnoća iz tjemena bolje rasporedi po vlasima, ali ni u kom slučaju ne ubrzava rast kose. Bez obzira koje čudotvorne masaže primjenjivali kosa mjesečno u prosjeku raste 1,5 centimetar.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica