Sun09272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Prirodni tretmani protiv opadanja kose

tretmani protiv ispadanja kose

Svaka žena, a i muškarac bi željeli imati lijepu i gustu kosu. Upravo iz tog razloga, kada kosa počne opadati iz bilo kojeg razloga - bilo da je riječ o smjeni godišnjih doba, neredovitog šišanja, neadekvatne njege kose ili prehrane - često nastane panika.

Problemu opadanja kose može doprinijeti i životna dob s obzirom na činjenicu kako naša kosa s godinama gubi na kvaliteti, a naravno tu je i genetski faktor koji također igra važnu ulogu. U ovom članku smo za vas pripremili nekoliko korisnih savjeta kako spriječiti opadanje kose:

  • Hrana koju svakodnevno unosimo u organizam odražava se i na našoj kosi. Integralne žitarice, svježi krastavci, krumpir i paprika bogati su silicijem koji ima iznimno povoljan učinak na kosu. Tu su također i nemasno meso koje je bogato bjelančevinama i željezom, a koje jača našu kosu te ublažava problem njenog opadanja.
  • Znanstveni su došli do saznanja kako katehin koji se nalazi u zelenom čaju indirektno onemogućuju drastično opadanje kose.
  • Tu je također i čaj od lišća koprive koji pridonosi zdravlju, gustoći i sjaju naše kose.
  • Nadalje, snaga iz mljevene paprike potiče cirkulaciju, te zahvaljujući tome hranljive tvari puno brže i lakše dolaze do našeg tjemena što potiče brži rast kose.
  • Znanstvenici su također utvrdili kako crveni luk pomaže kod drastičnog opadanja kose i to na način da 2 puta dnevno nanesemo svježi sok napravljen od crvenog luka na tjeme, te da navedeni tretman ponavljamo tijekom 2 mjeseca.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica