Tue05262020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Njega kose u ljetnim danima

njega kose ljeti

Najbolje stvari koje nam donosi ljeto je kupanje u moru i opuštanje na suncu. Međutim, osim dodatne njege koju moramo posvetiti našoj koži i kosa traži posebnu pažnju tijekom vrućih ljetnih dana. Kosa, ukoliko se previše izlaže suncu bez adekvatne njege i zaštite, ubrzo postaje lomljiva i gubi svoju elastičnost i sjaj.

Dakle ukoliko želite lijepu i njegovanu kosu tijekom ljeta trebate uložiti malo dodatnog truda te je zaštititi od štetnog utjecaja sunca te joj pružiti odgovarajuću njegu. Ovdje donosimo nekoliko savjeta za održavanje i njegu kose u ljetnim mjesecima:

Na kosu nanesite regenerator - prije kupanja u moru ili bazenu na vašu kosu nanesite regenerator ili masku za kosu. Klor iz bazena ili morska sol može jako oštetiti kosu, posebno ukoliko se radi o bojanoj kosi. Maska će kosi pružiti dodatnu zaštitu. Odmah nakon plivanja isperite kosu, kako se morska sol ili klor ne bi dugo zadržavao na njoj.

Izbjegavajte korištenje sušila za kosu - kada perete kosu ostavite je da se prirodno suši. Mehaničko sušenje i vući zrak oštećuje vrhove i čine kosu krhkom.

Ne koristite četku na mokroj kosi -  četkanje mokre kose sa gustom četkom može uzrokovati njeno pucanje. Za raščešljavanje mokre kose koristite češalj sa širokim zupcima kako bi pucanje dlake sveli na minimum.

Izbjegavajte vezivati kosu u "rep" - ovu popularnu i najjednostavniju opcija vezivanja kose pokušajte maksimalno izbjegavati, posebno ukoliko je vežete sa gumicom loše kvalitete. Kosa skupljena u visoki rep uzrokuje napetost dlake, povlačenje, te može uzrokovati glavobolje, pucanje i ispadanje kose.

Njega kose prirodnim preparatima - potražite prirodne proizvode za njegu kose, jer svakodnevno pranje "teškim" šamponima koji sadržavaju štetne kemikalije nije dobra opcija.

Pokušajte odabrati šampon koji ne sadrži Natrijev lauril sulfat jer on tijekom dugotrajnog korištenja može uzrokovati ispadanje kose, iritirati vlasište ili uzrokovati alergiju. Iako su malo skuplji, pokušajte barem tijekom ljeta odabrati prirodne organske proizvode. Pažljivo čitajte naljepnice i budite upućeni u sastojke šampona koji redovno koristite.

Pripremite masku za kosu kod kuće
-  postoje razni domaći recepti za njegu oštećene kose, a većina se temelji na maslinovom ulju. Odvojite malo vremena i pokušajte jednom tjedno, tijekom ljeta, pružiti dodatnu njegu prirodnim pakunzima. Više o prirodnim maskama za kosu možete pronaći ovdje.

Skratite vrhove
- bez obzira koliko pažnje posvećivali njezi kose, sunce i svakodnevno kupanje zasigurno će ostaviti traga na vrhovima. Kako bi u jesen kosa ipak zadržala lijep i njegovan izgled obavezno posjetite frizera i odstranite ispucale vrhove ili čak promijenite frizuru.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica