Wed10282020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako odrediti oblik lica

oblik lica

Oblik lica i poznavanje određenih pravila koja se primjenjuju kod uklapanja frizure sa određenim oblikom jako su bitni čimbenici kod izbora frizure koja će savršeno pristajati vašem licu. Ovo je ključno jer čak i savršeno ošišana frizura na pogrešnom obliku lica može imati katastrofalne rezultate.

Kod frizura sve se svodi na oblik i geometriju. Bit je u postavljanju savršenog okvira na lice i pravilnom balansu sveukupnog oblika. Savršena frizura treba maksimalno prikriti negativne i istakne sve pozitivne atribute.

No svaki dobar frizer bi trebao poznavati ovo pravilo, a svaki dobar stilista će instinktivno znati kakva frizura odgovara vašem obliku lica i u skladu sa time će vas znati posavjetovati. Odličan frizer će vas spriječiti da odaberete frizuru koja vam neće pristaje i pronaći će alternativu sa kojom ćete najbolje izgledati i u isto vrijeme biti sretni i zadovoljni.

oblik lica odredivanje

Bez obzira kojeg je oblika vaše lice, postoje frizure koje jednostavno izgledaju savršeno na vama. A kako bi ih i vi sami znali prepoznati potrebno je prvo da odredite oblik vašeg lica; da li je ono okruglo, ovalno, četvrtasto, trokutasto, srcoliko, duguljasto ili u obliku dijamanta. Sigurno ste se više puta zapitali na koji način najlakše odrediti oblik lica?
Postoji nekoliko načina, a ovdje ćemo opisati jedan, koji se u praksi pokazao kao najbolji i najjednostavniji.

  • Smjestite se pred ogledalom i svežite ili začešljajte kosu unazad, tako da vam lice bude potpuno slobodno, bez dlaka.
  • Uzmite olovku za oči ili usta i iscrtajte na ogledalu oblik oko vašeg lica, prateći liniju kose i vilice.
  • Sada možete usporediti dobiveni oblik koji ste nacrtali sa niže predstavljenim oblicima.


Nemojte se zabrinjavati ukoliko vaše lice ne bude imalo potpuno preklapanje sa niti jednim od oblika. Jednom od ponuđenih će sigurno biti najsličnije. A to je i više nego dovoljno.
oblici lica
Okrugli oblik - kao što to i samo ime govori, ovo je oblik bez oštrih uglova sa tendencijom da bude najširi u predjelu jagodica, a zaobljen duž linija vilice i čela. Duljina lica je jednaka ili približno jednaka njegovoj širini.

Ovalni oblik - ima krivo linijski oblik. Duljina lica je jednaka 1/2 širini, pri čemu je širina čela i vilice ista ili približno ista. Za ovaj oblik je karakteristično i da su nešto širi u predjelu jagodica, nego u predjelu čela i vilice.

Četvrtasti oblik - karakterizira izrazito široko čelo sa četvrtastom vilicom, pri čemu su čelo i vilica približno jednake širine. Oblik može biti više pravokutni, ako je lice uže ili više kvadratasti, ako je lice šire.

Trokutasti oblik - karakteriziraju specifično usko čelo i uske jagodice, a lice se zatim širi prema vilici. Vilica je dosta šira od čela i najčešće ima vrlo istaknutu liniju.

Srcoliki oblik - ili oblik obrnutog trokuta karakterizira širina u predjelu čela i jagodica, a lice se zatim sužava prema vilici. Linija brade kod srcolikog oblika uglavnom nije istaknuta, što znači da je vrh brade često špicast.

Dijamantni Oblik
- karakteriziraju usko čelo i uska vilica koji su približno jednake širine.
Sa druge strane, lice je najšire u predjelu jagodica, koje su uglavnom vrlo naglašene.

Duguljasti oblik - kod ovog lice oblika ima poprilično veću duljinu od širine. Čelo i vilica su gotovo jednake širine, a oblik se odlikuje i po dugačkoj pravoj liniji jagodica. Ovaj oblik lica može imati vrlo usku bradu ili vrlo visoko čelo.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica