Sun07122020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Žensko srce teže podnosi stres

prekid veze

Prekid veze svakoj osobi teško pada, a vrijeme nakon njega stresno je razdoblje. Vrije Bez obzira koji je razlog prekida veze, može se dogoditi da prekid uzrokuje depresiju sa bolnim i uznemirujućim osjećajima. Psiholozi tvrde da vrijeme nakon prekida treba iskoristiti za analizu propale veze.

Osjećaje tuge i melankolije treba prihvatiti i dati sebi malo vremena kako bi se cijela situacija preboljela i prežalila, te na kraju iz cijele priče izaći još jači i mudriji.

Muškarci i žene ne doživljavaju stres na jednak način. Istraživanja su pokazala da je kod žena veća opasnost od srčanog udara kod dugotrajnog i intenzivnog tugovanja. Naime i kod muškaraca i kod žena se kod stresa povećava broj otkucaja srca i dolazi do povišenja krvnog tlaka, ali kod muškaraca je brži ukupan protok krvi kroz srce, a samim time i manja opasnost od srčanog udara i veća otpornost na stresne situacije.

Dr. Chester Ray sa američkog medicinskog koledža Penn State., voditelj ovog istraživanja  kaže da žensko srce teže podnosi stres, stoga se trebaju više paziti u stresnim situacijama jer velika depresija može ugroziti njihovo zdravlje i život.

Bez obzira na spol, važno je u životu izbjegavati stres i pokušavati što prije prebroditi depresiju, jer je upravo to ključni uzrok mnogih oboljenja.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica