Thu09242020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Zdravlje iz jabučnog octa

zdravle iz jabucnog octa

U koliko niste bili upoznati sa činjenicom jabučni ocat ne samo da poboljšava okus hrane, već i liječi upale grla, bolove u mišićima te snižava šećer u krvi. U doba suvremene medicine često znamo zaboraviti na sve prednosti prirodnih lijekova koje su koristili naši stari. Ovdje možete pročitati sve o ljekovitim svojstvima i djelovanjima jabučnog octa:

  • Jabučni ocat, osim što liječi upalu grla olakšava i disanje.
  • Također je djelotvoran i protiv dijareje koja bude izazvana raznim bakterijskim infekcijama, ali ga je kod konzumacije  potrebno razrijediti jer u protivnom uništava zubnu caklinu.
  • Dvije žlice jabučnog octa prije spavanja korisna su pomoć oboljelima od dijabetesa jer snižavaju jutarnju razinu šećera u krvi i to za nekih 4 do 6 %.
  • Jabučni ocat je dobar alternativni lijek protiv raznih oboljenja; na primjer, čim osjetite prve znakove peckanja u ustima, odmah potražite pomoć u njemu. Kiselina iz jabučnog octa učinkovita je kod uništavanja klica te pomaže pri uklanjanju brojnih infekcija. Jednostavno promiješajte 1/4 šalice jabučnog octa sa 1/4 šalice tople vode te sa dobivenom otopinom ispirite grlo svakih sat vremena dok nadraženost ne prestane.
  • Kod začepljenog nosa popijte čašu vode sa žlicom jabučnog octa. Ovaj napitak će ublažiti napetost u sinusima što će olakšati disanje.
  • Jabučni ocat regulira probavu, te ukoliko namjeravate jesti hranu koja se teže probavlja, u čašu tople vode dodajte 1 žličicu meda i 1 žličicu jabučnog octa. Napitak popite 30 minuta prije obroka što će efikasno spriječiti zatvor.
  • Jabučni ocat je izrazito kisel, pa se uvijek treba razrijediti vodom ili sokom. Čist jabučni ocat, kao što smo već napisali, može uzrokovati oštećenja zubne cakline i osjetljivog tkiva usta i grla.
  • Tjelovježba uzrokuje stvaranje mliječne kiseline u tijelu, što za posljedicu stvara osjećaj velikog umora. Aminokiseline koje se nalaze u jabučnom octu učinkovito sprečavaju proces stvaranja mliječne kiseline, a također sadrži kalij i enzime koji uklanjaju osjećaj umora.

 Napomena: Konzumacija jabučnog octa se ne preporuča kod oboljelih od osteoporoze.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica