Mon09282020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Vježbe Tibetanci-5 tibetanaca za zdravlje i dugovječnost

vjezbe 5 tibetanaca

Djelovanje pet jednostavnih i laganih vježbi Tibetanaca, sastoji se u tome da, vježbajući ih, uravnotežujemo korištenje univerzalne energije svoga tijela. Univerzalna energija utječe na endokrini sustav žlijezda, a hormoni koje izlučuju te žlijezde reguliraju sve funkcije tijela, uključujući čak i proces starenja. Medicinska istraživanja dokazala su da već u pubertetu hipofiza počinje lučiti "hormon smrti", koji smanjuje sposobnost stanica za uporabu hormona izgradnje, što postupno dovodi do trošenja stanica i organa te na kraju rezultira starenjem. Rituali blokiraju lučenje tog hormona, pa se tjelesne stanice mogu opet razmnožavati i obnavljati.

Tibetanci su posebno preporučljive za one koji imaju malo vremena. U njima nema statičnih položaja, aktivne su i traju svega 15 minuta.
Jako je važno znati da ljudsko tijelo ima sedam energetskih centara ili čakri. To su snažna energetska polja nevidljiva golom oku, a koja svako ponaosob ima određen odnos prema sedam hormonskih žlijezda u endokrinom sustavu tijela:

  • Spolne žlijezde povezane sa sakralnom čakrom.
  • Nadbubrežna žlijezda s korijenskom čakrom.
  • Gušterača s pupčanom vrpcom.
  • Timus sa srčanom čakrom.
  • Štitnjača s grlenom čakrom.
  • Epifiza s tjemenom čakrom.
  • Hipofiza sa čeonom čakrom.


U zdravom tijelu svaki od tih vrtloga vrti se velikom brzinom, u smjeru kazaljke sata, i time omogućava vitalnoj energiji da slobodno teče prema gore kroz endokrini sustav. Kada je jedan od tih vrtloga blokiran, usporava se tok vitalne energije što dovodi do starenja i lošega zdravlja. No, ukoliko svaki dan vježbamo pet "Tibetanaca", koji uspješno pobuđuju različite energetske tokove, već nakon mjesec dana primjećujemo njihovo djelovanje, imamo novu vitalnost i naprosto se dobro osjećamo.

 Ovdje možete preuzeti print verziju vježbe 5 tibetanaca sa instrukcijama za svaku od vježbi

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica