Tue10232018

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Nije sve što pijemo zdravo za naše tijelo

nije zdravo sve sto pijemo

Nije važno samo to da dovoljno pijete. Važno je i koja pića uzimate, jer nije sve što se popije zdravo, odnosno sva pića ne unose u organizam za život potrebne minerale i elemente u tragovima.

Kavu mnogi smatraju sredstvom za održavanje čovjeka bodrim i budnim. Ona potiče rad srca i krvotoka te probave. U umjerenim količinama (do 4 šalice na dan) ne može joj se ništa zamjeriti. No, kofein u kavi potiče mokrenje, što pojačava gubitak tekućine u tijelu. Isto vrijedi i za crni čaj, pa su oba pića više sredstvo za uživanje, nego zdravi utaživači žeđi.

Alkoholna pića - Potpuno je svejedno radi li se o vinu, viskiju, pivu, rakiji ili o likeru - alkoholna pića ne taže žeđ. Naprotiv, da bi se alkohol preradio, tijelu je potrebna voda.

Osvježavajuća pića - Limunada i cola smatraju se tekućim slatkišima, jer ova (pjenušava) pića s ugljičnim dioksidom, uz visok postotak umjetnih ekstrakata i boja, sadrže i visok udio šećera. Stoga ta dva pića nisu preporučljiva za taženje žeđi.

Voćni sokovi - Morate načelno voditi računa da voćni sokovi budu najbolje kakvoće (prirodno čisti, bez dodatka šećera). Nerazrijeđeni voćni sokovi samo su uvjetno zdravi - bolje je kada sok pomiješate s vodom.

Mlijeko - sa svojim dragocje-nim tvarima ponajprije je prehrambena namirnica, a ne piće kojim bi se mogla postići ravnoteža tekućine u orgamzmu.

Pijte s užitkom svaki dan - Čista mineralna voda najbolje je i najzdravije sredstvo za utažiti žeđ. Ako ovo osvježavajuće piće želite doživjeti i na koji drugačiji način, možete ga pomiješati s, gotovim ili svježe iscijeđenim voćnim sokom, ili sa sokom od povrća. Osobito je ukusna, ali i zdrava kombinacija sa svježe iscijeđenim sokom, jer na taj način opskrbljujete organizam i vrijednim mineralima, i dodatnom dozom vitamina. Miješati treba u omjeru 2 prema 1, dakle, 2 dijela vode i 1 dio soka. Ako mineralnoj vodi jednostavno dodate krišku limuna ili naranče, ona će dobiti fini okus citrusa, koji posebice za vrućih ljetnih dana djeluje kao pravo čudo.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica