Sat05252019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Naranča voće za zdravlje i ljepotu

narance

Naranča – voće koje se uzgaja u toplijim krajevima jako je dobar prirodni izvor vitamina C. Naranče se zbog svojih ljekovitih svojstava preporučuje konzumirati tijekom cijele godine. Osim vitaminom C naranče su bogate i mineralima – kalcijem, kalijem i magnezijem. Kalcij čuva kosti, a kalij mišićno tkivo te je neophodan je za održavanje balansa vode u organizmu.

Poznato je da nikotin uništava vitamin C. Stoga se često kaže ukoliko je nepušaču potrebna jedna naranča, onda se pušaćima preporučuje konzumacija tri naranče dnevno. Naranča pomaže i kod problema sa probavom, a može čak i  neutralizirati neka otrovanja.

Osim što je naranča jako dobra u borbi protiv virusa, upala i alergija, pomaže i u snižavanju kolesterola u krvi.

Zbog svih ovih pozitivnih učinaka naranču mnogi smatraju eliksirom zdravlja, a Stari Grci su ih nazivali voćem bogova. Za taj epitet su, osim vitamina C, zaslužni i mnogi drugi sastojci, poput limonoida i flavonoida, koji udruženim snagama čuvaju naše zdravlje i vitalnost.

Osim za zdravlje, naranča je i jako dobro prirodno sredstvo za pomlađivanje kože. Oblog od soka naranče omekšava nadraženu kožu, dok maska od naranče, u trajanju od dvadeset minuta, odmara lice i sprečava bore.

Maska od naranče i maslinovog ulja

Naranču dobro operite u toploj vodi tako da sa kore uklonite višak pesticida. potom je narežite i stavite u multipraktik zajedno sa 2 žlice maslinovog ulja.Dobivenom smjesom izmasirajte lice, vrat i dekolte. Masku na licu ostavite nekoliko minuta, a višak uklonite papirnatom maramicom.

Vitamin C iz soka od naranče potiče proizvodnju kolagena, a voćne kiseline oslobađaju kožu od odumrlih stanica.  Masnoća iz maslinovog ulja vašu kožu čini glatkom i mekanom. Odlično upija umorne i suhe stanice na koži, a odlično odgovara i masnoj koži..

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica