Tue10272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Namirnice za zdrave i čiste zube

cisti i zdravi zubi

Svi smo upoznati s činjenicom kako zube treba prati nakon svakog jela; to su nas naučili još dok smo bili djeca, kada su nas i roditelji i stomatolozi poučavali kako zube treba četkati najmanje 2 minute. Međutim, ukoliko se nađete u situaciji da nemate četkicu za zube pri ruci, neke vam namirnice mogu pomoću pri uklanjanju nečistoća iz usne šupljine.

Osnovna higijena usne šupljine nalaže pranje zuba nakon svakog obroka. No kako nismo uvijek u prilici da nakon pojedene hrane uzmemo četkicu i pastu za zube, možemo posegnuti za prirodnim čistačima zuba.

Grickanje pojedinog hrskavog i tvrdog voća i povrća izaziva lučenje pljuvačke koja uništava bakterije i zubni plak, a zube održava čistima i zdravima:

JABUKA - Jabuka u sebi sadržava fosfor, kalcij i fluor te sprečava razvoj karijesa, a dokazano je i kako ovo voće bolje čisti zube od bilo koje četkice djelujući dvostruko – mehanički i fizički.

MRKVA - Grickanjem mrkve se stimulira proizvodnja pljuvačke, koja pomaže pri uklanjaju ostataka hrane. Osim toga, vlakna iz mrkve djeluju kao četkica za zube i desni.

CELER
- Celer štiti zube na dva načina. Grickanje celera potiče lučenje tvari koja neutraliziraju bakterije koje izazivaju karijes. Isto tako, ova namirnica žvakanjem prodire između zuba, masira desni i čisti usnu šupljinu.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica