Fri05242019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Limfna drenaža

limfna drenaza

Limfnom drenažom se postiže ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma jer limfa; bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme, bijelih krvnih stanica (limfociti) i nešto crvenih krvnih stanica; tj.njeni limfociti  vežu na sebe strane ili kancerogene stanice, tvari, mikrobe te ih izbacuju iz tijela. Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine su od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćuju limfu od bakterija.

Ručna limfna drenaža je tretman u kojem se točno određenim laganim pritiscima ruku tretira tijelo tj. limfa se potisnuje kroz vene.

Zadatak drenaže je da limfu ukloni kroz vene sve do bubrega koji će preuzeti štetne tvari i putem mokraćeih izbaciti iz organizma. Tijekom limfne drenaže prvo se kreće od limfnih čvorova vrata a zatim se prelazi na drenažu pojedinih dijelova tijela.

Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na naš organizam jer prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok pa se stoga preporuča i nakon kirurških zahvata i terapije zračenjem jer ublažava bol, dugotrajne ožiljke, zadebljanja kože te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela. Korisna je i protiv bora, akni, glavobolja, u vrijeme predmenstrualnog ciklusa....

Prednosti limfne drenaže:

  • regenerira limfne žile i kapilare
  • prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice
  • bjelančevine, kancerogene stanice, tvari, mikrobe i višak vode veže na sebe te ih izbacuje iz tijela putem mokraće
  • masaža opušta tijelo te ima terapijski učinak

Aparatnu limfnu drenažu se najčešće koristi u procesu mršavljenja tj. uklanjanja celulita jer je najučinkovitija u izbacivanju viška tekućine iz tkiva te uklanjanja otpadnih tvari iz organizma koje se zamjenjuju zdravim i hranjivim tvarima koje dolaze s krvlju.

Aparat za limfnu drenažu radi prema načelu isprekidane pneumatske kompresije tzv. presoterapije rukava koje se pune zrakom u programiranim vremenskim intervalima. Stvaraju se polagani valovi tlaka a zrak se ispuhuje nakon završetka ciklusa. Na tretiranom području dolazi do osjećaja ugode i olakšanja. Aparatna limfna drenaža se također koristi i na medicinskom i estetskom polju.

Prednosti aparatne limfne drenaže:

  • to je prirodna metoda bez upotrebljavanja lijekova
  • vrsta fizioterapijske metode gdje se tretiraju otekline, edemi i bolna područja
  • postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma
  • sastavni je dio postoperativnih postupaka tj. rehabilitacije
  • aparatna limfna drenaža učinkovitija je od ručne limfne drenaže jer kod aparata ne postoji mogućnost propusta i greške

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica