Mon04062020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kurkuma-ljekovitost i primjena

zdravlje iz kurkume

Kurkuma ili žuti korijen potiče iz Indije, a prah koji primjenjujemo u ljekovite svrhe dobiva se sušenjem korijena biljke koji se melje u fini prah intenzivno žute boje. Stari Indijci već stoljećima koriste ovaj začin u ljekovite svrhe te ga smatraju pravim čudom zbog njegovog anti upalnog svojstva te učinka kod liječenja bolesti od raka do Alzheimera.

Kurkuma ima pojačano anti bakterijsko djelovanje te se može koristiti kao antiseptik kod tretiranja rana i opekotina. Odlična je i kod prevencije bolesti raka prostate gdje sprječava daljnji rast te kod sprječavanja rasta raka dojke. Kurkuma se koristi kao prevencija melanoma te kod postojećeg također sprječava daljnji rast.

Kurkuma smanjuje rizik od dječje leukemije, pročišćava jetru na prirodan način sprječava, čak i zaustavlja razvoj Alzheimerove bolesti, sprečava rast metastaza kod mnogo vrsta raka, prirodni je lijek protiv bolova, regulira metabolizam i potpomaže u mršavljenju, već odavno se koristi u Kini kao lijek protiv depresije, zbog svojih anti-upalnih svojstava prirodan je lijek protiv artritisa i reume, istražuje se djelovanje kurkume na rak štitnjače, dosadašnji rezultati su odlični, kurkuma ubrzava zacjeljivanje rana i brzo obnavlja povrijeđenu kožu, potpomaže u liječenju psorijaze i drugih upalnih bolesti kože.

Kurkumu možete kupiti gotovo u svim dućanima zdrave prehrane; u prahu ili u kapsulama.

Može se koristiti kao prirodna boja za jela ili čisto u zdravstvene svrhe;

Ujutro na tašte razmutiti žličicu kurkume u 1 dl vode. Popiti nakon čega čete zasladiti 1 žlicom meda.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica