Thu11212019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Hranom protiv glavobolje

hrana protiv glavobolje

Za glavobolju možemo reći da je jedno od najčešćih bolnih stanja, a u većoj mjeri se javlja kod žena.Iako su istraživanja pokazala da je glavobolja u najvećoj mjeri javlja zbog emocionalne napetosti, kod problema sa vratnom kralježnicom, predugog korištenja kompjutera, napetosti mišića, ne treba zanemariti i činjenicu da i dnevna prehrana zna uzrokovati probleme sa glavoboljama.

Namirnice koje mogu uzrokovati glavobolju:

  • citrusno voće
  • zreli sirevi
  • crno vino
  • šampanjac
  • viski
  • čokolada
  • ukiseljena hrana
  • kikiriki
  • čips
  • krekeri

Ukoliko se vaša glavobolja javlja rijetko, a želite izbjeći nepotrebno konzumiranje lijekova protiv glavobolje, prokušajte konzumirati neku od sljedećih prehrambenih namirnica.

Voda - kada je tijelo hidratizirano dovoljnom količinom vode, onda se većina štetnih toksina putem mokraće i znoja izlučuje iz organizma. Za vodu možemo reći da je definitivno pouzdan i jeftin način liječenja glavobolje.

Banana - glavni sastojak banane je voda, a u svojim sastojcima značajan udio otpada na ugljikohidrate i biljna vlakna. Banana također sadrži do 50 mg/100 g kalija, što je dostatna količina da se riješite glavobolje.

Omega-3 masne kiseline - ukoliko je upala razlog glavobolje, pomoći će povećan unos omega 3 masnih kiselina. Riba kao što je srdela, losos, sjemenke lana su dobri prirodni izvori Omega-3 masnih kiselina. Osim za glavobolju Omega-3 masne kiseline imaju  još mnogo drugih pozitivnih utjecaja na naš organizam, o kojima možete pročitati ovdje.

Špinat - povrće koje je bogato riboflavinom i vitaminom B istraživanja također povezuju s prevencijom migrene.

Toplo mlijeko - djeluje umirujuće za živčani sustav. Međutim, neke osobe nisu ljubitelji toplog mlijeka, a za njih bi najbolje bilo dodati 1 žlicu meda.

Kava - za kavu možemo reći da ima dvostruko djelovanje kada je u pitanju problem glavobolje. Svi oni koji vole ovaj najpoznatiji napitak, mogu zbog nedostataka svoje dnevne doze kofeina imati bolove u glavi. Ipak ukoliko se pretjera sa količinom kave, posljedica može biti nastanak glavobolje. Kofein je u sastojcima mnogih lijekova protiv glavobolje jer lijek tako djeluje brže.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica