Thu07022020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Bojenje kose u trudnoći

bojanje kose u trudnoci

Svaka se žena, a posebno trudna žena treba osjećati zadovoljno. Lijep izgled jedan je od glavnih pružatelja zadovoljstva. Većina žena boji kosu, ima trajnu ili odlazi na redovite tretmane ravnanja kose kemijskim preparatima.

Nakon što zatrudne, teško se privikavaju na činjenicu kako upravo ti tretmani mogu naštetiti njihovom nerođenom djetetu.

Hoće li podvrgavanje kose prethodno navedenim tretmanima pripomoći ženi da se osjeća zadovoljno ili će joj prouzročiti brigu, ovisi upravo o njoj samoj.

Postavlja se pitanje smije li trudnica posjećivati tretmane za kosu ili takvi tretmani za kosu štete trudnoći?

Znanstvenici diljem svijeta imaju oprečna mišljenja kada je riječ o bojenju kose, trajni ili ravnanju kose kemijskim preparatima. Naime, iako nema točnih dokaza kako je podvrgavanje tim tretmanima štetno, nema niti točnih dokaza o njihovoj neškodljivosti.

Za vrijeme trajanja trudnoće potrebno je savjetovati se s liječnikom prije bilo kakvog podvrgavanja tretmanima bojenja kose, trajni ili ravnanja kose kemijskim preparatima. Većina liječnika ne odobrava te postupke.

Tretmanima se ne pristupa s određenom dozom opreza samo i isključivo zbog toga što mogu naštetiti djetetovu zdravlju, iako je to prvi i najvažniji razlog, već i zbog hormonskih promjena u ženinu organizmu zbog kojih kosa trudnice može nepredvidivo reagirati na prethodno navedene tretmane.

Premda postoji mnoštvo iznimaka, većini trudnica tijekom trudnoće smanjuje se opadanje kose te im kosa izgleda gušća i sjajnija no ikad.

Iz tog razloga, tijekom trudnoće, trudnica bi trebala njegovati svoju kosu, redovito ju prati i šišati ispucane vrhove te naučiti raditi s prirodnom bojom i prirodnom teksturom svoje kose. Prirodan i zdrav izgled uvijek je bolji izbor.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica