Sun09272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Vježbaj ono što voliš! Ti biraš!

vjezbaj ono sto volis

Niste u dobroj formi, brzo se umarate, loše ste raspoloženi i ništa vas ne zabavlja? Možda je vrijeme da se trgnete i odvojite neko vrijeme samo za sebe. Kretanje je ono što vam treba. Garantiramo da će vas redovita tjelesna aktivnost rasteretiti i da će popraviti vaše raspoloženje. A s boljim raspoloženjem, već se lakše živi.

Kod odluke o tome u koju ćete se aktivnost uključiti nemojte slijediti trendove. Svatko od nas je različit pa trebamo birati aktivnost koja se nama sviđa i koja nama odgovara, a ne se uključiti u aktivnost samo zato što je trenutno pomodno baviti se time ili samo zato što su vas prijateljice natjerale. Tada postoji velika šansa da brzo odustanete.

Odaberite ono što je vama zabavno, što vam dopušta vaše zdravstveno stanje i u što će se uklopiti vaš karakter. Spuštanje biciklima kroz šumu sa Sljemena  je cool, ali nije za vas ako ste najveću avanturu života doživeli brišući prašinu s visokog ormara.

Opet se priča o nekim izborima koji dolaze. Koga god odabrali možemo se samo nadati da ćemo pogoditi manje zlo. Politiku na stranu, uz nekoliko savjeta, pokušati ćemo vas uputiti u odabir prave aktivnosti za vas. Ovim izborom stvarno možete poboljšati kvalitetu života, pustimo lažna obećanja.


Niste društven tip i ne volite gužve

Za vas su idealne aktivnosti u kojima se možete potpuno isključiti  i prepustiti se svojim mislima. S omiljenom glazbom na ušima, definitivno trebate isprobati jogging, duge vožnje biciklom ili rolanje. Mogle bi vam se svidjeti i šetnje šumom.

Mirno je i nema ljudi, ali može biti opasno ako se zamislite i udaljite previše od civilizacije te odete izvan dometa signala za mobitel. Krenite s obližnjom šumom, a kada uđete u formu, prebacite se na Medvednicu ili Velebit, ali obavezno obavijestite prijatelje i obitelj o planu pješačenja. Nikad se ne zna kada se možete ozlijediti za vrijeme pješačenja. Naravno, opasnost od vuka ili lovca postoji u svakoj velikoj šumi! Ne dajte se iznenaditi!

Društveni ste i puni životne energije

Za vas su idealni sportovi sa lopto,. Da bi se takve aktivnosti mogle realizirati, potreban je veći broj ljudi, a uvijek nakon njih slijedi druženje u obližnjem kafiću. Jedan od razlog zašto su svi redoviti na nogometu, košarci ili odbojci... Super je, jer osim što ćete se redovito kretati, upoznati ćete osobe raznih zanimanja, ali istih interesa i sigurno ćete se brzo uklopiti u takvo društvo. U takvim društvima nikad nije dosadno i druženja nikad ne ostanu samo na sportu već se često prebace i na roštiljanje i zajedničke izlaske. Vrijedi isprobati!

Planinarenje je također odličan izbor. Planinari su poznati po veselim druženjima i druželjubivosti. I kao novog člana u društvu, dobro će vas prihvatiti, pogotovo ako možete držati korak sa već uhodanom ekipom. Onaj planinarski neće moći držati u početku, dok ne uđete u formu, ali morate se pokazati kao potencijal u popratnim sadržajima koji planinarenje čine planinarenjem. Pjevanje, sviranje, zabavljanje društva dosjetkama i vicevima, šarmiranje pripadnika suprotnog spola. Uostalom, vi ste pravi društveni tip pa znate o čemu pričamo!

Uvijek ste živčani i napeti

Na poslu ste pod stresom, šef vas nervira i svađate se s ukućanima? Odaberite aktivnost visokog intenziteta! Izbacite negativnu energiju i stres kroz trening. Trening boksa ili nekog drugog borilačkog sporta savršen je za vas. Nije bitno to što se nikad prije niste bavili takvim sportom.

Postoje organizirane grupne aktivnosti za rekreativce u kojima se možete baviti borilačkim sportovima. U Japanu idu do tolikih ekstrema da su osmislili sobe gdje plaćate da biste razbijali predmete i namještaj i tako se oslobodili stresa. Možda bi rušenje bespravno sagrađenih objekata na našoj obali mogla postati novost u ponudi hrvatskog turizma. Aktivni odmor na Jadranu!

Ako se redovito bavite sportom, takvi ekstremni primjeri stvarno nisu potrebni. Čak i malo intenzivniji trening u teretani ili malo intenzivnije trčanje odmah će smanjiti stres. Svađe nisu rješenje. Ne potičemo nasilje, ali ipak, preporučamo trening borilačkih sportova, nikad se ne zna kada će šefovo zanovijetanje prijeći granicu ili vam neće htjeti isplatiti plaću koju ste pošteno zaradili. Barem da ima u vidu čime se bavite u slobodno vrijeme...Zlu ne trebalo!

Stalno ste nasmijani i rasplesani

Obožavate plesati, a više gotovo da i nema mjesta gdje se pleše. Na izlascima svatko stoji za svojim stolom i svi s čuđenjem gledaju ponekog veseljaka koji ne može odoljeti ritmu glazbe pa zapleše. Zumba treba biti vaš odabir! Plesna latino glazba i grupa veselih djevojaka i žena ono su što će vam goditi. Nije plesni izlazak, ali je dobra zamjena i nećete  osjetiti dim cigareta na vašoj odjeći.

Smireni ste i ne volite buku

Nije vam jasno zašto su svi oko vas pod stresom? Usprkos svim životnim problemima vi ste uvijek skulirani i ništa ne može narušiti vaš mir. Joga i pilates aktivnosti su kojima se trebate baviti! S navedenim karakteristikama naprosto ćete se stopiti sa svakom grupom gdje se zen može rezati nožem. Upoznati ćete ljude s istim ili sličnim životnim stavovima i sličnim životnim stilom.

Ovaj oblik vježbanja mogao bi vam se svidjeti  na prvu, a s društvom s treninga biti ćete na istoj valnoj duljini. Kava nakon treninga, mjesto je za raspravu o istočnjačkoj filozofiji, a možete i razmjeniti koji dobar recept za niskokaloričnu tortu od artičoka!

Toliko od nas, a sad krenite s kretanjem!

ISIS studio

Autorice:
Lejla Dizdarević
profesorica kineziologije

Mateja Martinić
profesorica kineziologije

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica