Thu09242020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Smiješna strana fitnessa

Vježbajući po različitim fitness centrima upoznate mnoštvo zanimljivih osoba i steknete poneko prijateljstvo. Neke nas se ličnosti zbog svojeg osebujnog karaktera i netipičnih životnih priča uspiju dojmiti do te mjere da ih se uvijek rado prisjetimo. Tako mnoge situacije u fitness centrima postaju uistinu komične, na simpatičan način. Ali, i iz anegdota možemo izvući zanimljive činjenice vezane uz vježbanje.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna...

Kardio treningom do dobre linije!
Ozbiljna gospođa koja redovito radi svoj kardio na bicklu, možda nije prva na koju nas pojam fitnessa asocira. Usprkos tome, rijetki su fitness centri u kojima nema dame koja i u poznim godinama brine za svoje tijelo i zdravlje. Godine iskustva u vježbanju vidljive su na čvrstim mišićima ispod već smežurane kože. Načitana i dobro upoznata sa svim tajnama zdravog života, preferira zeleno i nikad ne posrne da bi uzela zalogaj više. Dok topi posljednje zalihe potkožnog masnog tkiva na biciklu, samo mladi dečki mogu joj skrenuti pažnju te uspijevaju narušiti njenu čeličnu samokontrolu. Ipak je samo čovjek!

Odjeću trebamo prati nakon svakog treninga!
Momak koji redovito vježba, a suviše rijetko pere odjeću za trening, nije omiljen ni u jednom prostoru za vježbanje. Gotovo je nevjerojatno da netko tko drži do svojeg izgleda ne zna da je higijena pola zdravlja. Dolazimo u položaj kada svima smeta neugodan miris koji se širi, ali nitko nije dovoljno hrabar da čovjeku dobronamjerno natukne da su dobre higijenske navike prvi korak brige o sebi. Čelična prsa i tvrd triceps nisu ni blizu vrha ove ljestvice. Neugodna situacija za sve, osim za njega! Na kraju se svi otpori ugase, a treninzi u teretani postaju odlična predvježba za ronjenje na dah.

Proteinski pripravci su dodatak prehrani, a ne hrana!
Crno tržište proteinskih pripravaka već je uhodana igra. Procedura se sastoji od odlaska preko granice, prepakiravanja proteina u manje doze te preprodaje kolegama vježbačima. Sigurnu zaradu od 5 kuna po vrećici niti krah svjetske ekonomije ne može omesti. Kako i bi kada nabildani biceps preprodavača služi kao ogledni primjerak i dokaz da će svako zrnce proteinskog praha sudjelovati u hipertrofiji. Nema bolje reklame od bicepsa koji čini dvadeset posto ukupne mase tijela! Podsjećamo da proteinski pripravci nisu stvarno hrana već samo dodaci prehrani te da je predviđena njihova konzumacija uz normalne obroke.

I trenerice su slabe na čokoladu!
I s druge strane priče također ima upečatljivih lica. Zgodnu, ali bahatu trenerica koja dnevno napravi više čučnjeva nego Janica Kostelić u godini osvajanja Svjetskog kupa, teško je ne primijetiti. Napokon, pa rođena je da bude u centru pažnje! Na besprijekorno isklesanom tijelu zavidi joj svaka žena, a predmet je žudnje gore navedenih pripadnika suprotnog spola. No, na opće iznenađenje, i trenerica koja hoda pola metra iznad zemlje, ima svoju slabu točku. Velika čokolada s lješnjacima može smekšati i najtvrđe trenersko srce. Pssst... to je tajna!

Uz Soft Drill vježbe oblikujte glutealnu regiju!

Vježba 1
Početni položaj: pruženih ruku oslonite se na šake i na jedno koljeno dok je radna noga prekrižena preko oslonačne.

Smiješna strana fitnessa

Opis vježbe: istovremeno ispucajte stražnji udarac nogom te direkt suprotnom rukom.

Smiješna strana fitnessa

Broj serija: 3 u svaku stranu
Broj ponavljanja: 15
Pauza između serija: 15 sekundi

Vježba 2
Početni položaj: spustite se u počučanj na jednoj nozi, pruženih ruku oslonite se na šake. Stopalo radne noge odignuto je od poda.

Smiješna strana fitnessa

Opis vježbe: uz opružanje oslonačne noge, ispucajte stražnji udarac radnom nogom.

Smiješna strana fitnessa

Broj serija: 3 svakom nogom
Broj ponavljanja: 15
Pauza između serija: 15 sekundi

Vježba 3
Početni položaj: spustite se u počučanj, stopala su paralelno te u širini kukova. Šakama se oslonite o pod, dok su ruke pružene.

Smiješna strana fitnessa
Opis vježbe: ispucajte udarac radnom nogom iza oslonačne.

Smiješna strana fitnessa

Broj serija: 3 svakom nogom
Broj ponavljanja: 15
Pauza između serija: 15 sekundi

Više informacija na www.pilates-isis.hr

ISIS logo

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica