Thu02272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Fitness ususret ljetu

fitness ljeto

I vi ste odlučili poduzeti nešto prije ljeta i skidanja u kupaće kostime. Neki će reducirati prehranu i nadati se dobrom rezultatu, a dobit će mršavo mlohavo tijelo, dok oni sa više iskustva znaju da to nije dovoljno i da neće biti zadovoljni bez mišića koje će dobiti povećanjem tjelesne aktivnosti.

Ne zaboravimo da ima puno ljudi koji se  žele udebljati i dobiti kvalitetne kilograme. Ovisno o svojim željama i mogućnostima jedni će se odlučiti za teretanu ili grupne programe u fitnessima, drugi vježbati u kući gledajući DVD s vježbama, a treći koristiti redovne šetnje ili trčanje. Prije konačne odluke pročitajte i ovo.

Ako nikada do sada niste vježbali u Fitness centrima koji imaju stručne trenere preporučamo da to bude u vrhu vaše liste. Vježbanje pod stručnim vodstvom dobar je početak jer ćete tu naučiti pravilno izvoditi, ne samo vježbe, već i svakodnevne životne kretnje. Nakon što ste jedno vrijeme vježbali pod nadzorom, sigurniji ste u ono što ćete kasnije raditi sami, u kući ili u prirodi.

renata lovrincevic

Teretana, uz nadzor stručnih trenera, je čista harmonija koja balansira nesimetrično življenje, kao i sportove u kojim dominiraju jači ekstremiteti. Na početku se više koristi rad na spravama jer je rad na njima najjednostavniji, a onda polako prelazimo na rad s šipkama, slobodnim utezima, sajlama.

Rad u grupama je odličan izbor za sve one koji vole da u svakom trenutku imaju vodstvo. Danas postoji velik izbor grupnih programa tako da uvijek možete pronaći nešto što vam odgovara.

Trčanje je brz i efikasan način gubljenja potkožnog masnog tkiva i oblikovanje tijela, ali namijenjen samo zdravim osobama. Ako imate osjetljiv skočni zglob, koljena ili bilo koji dio leđa radije koristite brzo hodanje.

Vježbanje uz DVD je izbor za one koji vole vodstvo dok vježbaju u kući. Tu pomaže i Internet tako da dobijemo i nove ideje. Kad osoba ima predznanje, redovno vježbanje u kući može dati  dobre rezultate.

Bez obzira za koju tjelesnu aktivnost ste se odlučili vrlo je važno i urediti prehrambene navike. Jedino tako ćete doći do vaših ciljeva.

Autor: Renata Lovrinčević Buljan, Prof.
Guliver Energija
www.guliver-energija.hr

guliver energija

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica