Tue10272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako smanjiti unos kalorija

kako smanjiti- unos kalorija

Za početak, izbacite kaloričnu hranu jer ne možete pojesti ono čega nemate. Dobro pregledajte sve kuhinjske ormariće, ladice i hladnjak te izbacite sve što sadržava puno masti i kalorija, dakle riješite se svega za što znate da će vas dovoditi u napast.
Ako želite ostaviti nešto kolača i keksa u slučaju da vam dođu gosti ili za druge članove vaše obitelji, osmislite posebno skrovište i upotrijebite svu snagu volje.

Kupujte manja pakovanja, bez obzira što će vas koštati više. Ovo možda nema financijskog smisla, no zasigurno će vam pomoći da se riješite viška kilograma. Razlog tomu je dijelom taj što manja pakovanja pružaju ograničenje kada je u pitanju to hoćete li nastaviti jesti ili ne. A što se tiče veće cijene, to vas može samo natjerati da budete štedljiviji sa hranom.

Dok pripremate hranu, kuhate, zaboravite na grickanje i kušanje. Otprilike sat vremena prije nego počnete pripremati hranu, prezalogajite nešto zdravo; voće, jogurt ili svježe povrće, npr. svježu mrkvu. Poznato je kako često konzumiramo jednaku količinu hrane dok kuhamo koliko i dok konzumiramo gotov obrok. Ako ste umorni ili gladni prije nego počnete kuhati, veći su izgledi da ćete "papati" dok kuhate. Od grickanja tijekom pripremanja obroka može vas odvratiti i žvakaća guma ili jači mentol bomboni.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica