Thu10292020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako izgubiti naslage oko stomaka

kako-izgubiti-naslage-oko-stomaka

Svakodnevno smo „bombardirani“ raznim reklamama o tome kako se riješiti nakupljenih naslaga na stomaku, kako napokon tu neprijatnu masnoću maknuti iz našeg vidokruga.
Nažalost ne postoji čarobni štapić koji nam može u tome pomoći, ali ukoliko se pridržavamo određenih pravila, možda ta dodatna prtljaga napokon i ode.

1. Treba razumjeti sve rizike koje su povezane sa masti koja se nakuplja na području našeg trbuha. Mast oko trbuha ozbiljno narušavaju naše zdravlje, te znaju biti uzrok kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa pa čak i raka.
Razlog tome je što masne stanice proizvode hormone i druge tvari koje izravno utječu na naše zdravlje, pa tako često kao posljedica nagomilane masnoće dolazi do povećane razine inzulina i masnoća u krvi.

2. Vježbe za gubitak težine- ovo je svakako najjače oružje u borbi protiv nagomilane masnoće.Osim što je tjelovježba dobra za gubitak težine,istovremeno nas oslobađa od stresa. Spaljivanje kalorija vježbom je najučinkovitiji način smanjenja tjelesne mase, jer nažalost tjelesna masa se neće smanjiti ukoliko samo sjedimo pored prozora.

3. Promijeniti prehrambene navike - za gubitak masnoće oko trbuha bitno je smanjiti dnevni unos kalorija, jesti dosta voća, rafinirane žitarice zamijeniti integralnim.
U znanstvenom istraživanju osobe koje su uz isti program dijete jele integralne žitarice izgubile više masnoće oko trbuha u odnosu na one koje su u organizam unosile rafinirane žitarice. Treba izbjegavati masti (maslac,margarin), gri
ckalice i kekse jer su to jedni od glavnih krivaca dodatnog sadržaja oko našeg trbuha.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica