Sat08082020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Dijeta sa hranom za bebe-Baby food dijeta

dijeta sa hranom za bebe-baby food dijeta

Nakon što su praktikanti raznovrsnih dijeta ustanovili da veličina porcije namijenjene bebama savršeno odgovara potrebama osobe koja je na dijeti i to kod ublažavanja osjećaja gladi, unosa zdravog i hranjivog obroka, a da se ne pri tom ne unose veće količine kalorija, među Hollywoodskim zvijezdama nastala opća pomama za teglicama hrane za bebe kao idealnom metodom održavanja kontrole nad količinom hrane koja se unosi u organizam.

Mnogi pobornici ove dijete započinju je odabirom 3 do 4 teglice hrane za bebe koju jedu između obroka. Porcije normalne hrane se uzimaju 3 puta dnevno, jer hrana za bebe ima pre malo kalorija i ne može u potpunosti zadovoljiti potpune nutritivne potrebe odraslih. Hrana za bebe ne sadrži nezdrave masnoće, genetski modificirane komponente, antibiotike i ostale dodatke. Vrlo je hranljiva, kvalitetno i zgodno pakovana i ne sadrži natrij.
Dakle, dok je god porcija bebi hrane dopunjena sa najmanje jednim normalnim obrokom dnevno, može biti efikasna i zdrava za mršavljenje.

Nekoliko teglica bebi hrane mogu zamijeniti jedan obrok – ručak ili večeru. Obrok sačinjen od na primjer tegle raviola, mrkve i slatkog krumpira za dijete, koje je tek prohodalo, može imati manje od 200 kalorija što znači pun stomak ukusne hrane sa vrlo malo kalorija.

S obzirom da ne postoje nikakve medicinske upute za ovu posebnu dijetu, može biti teško odrediti koliko teglica bebi hrane je potrebno kako bi se postigao najbolji rezultat. Također, bebi hrana je blaga, namijenjena digestivnom sistemu u razvoju tako da nema dodatnog šećera, soli i začina. Kašasta konzistencija hrane skoro da ne zahtjeva žvakanje, što će neke osobe učiniti nezadovoljnim.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica