Thu06272019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Goveđi temeljac

govedi temeljac

Priprema: Dobro operite goveđe kosti. U veliku posudu stavimo kosti te ih prelijemo sa 9 l vode. Pustimo da  zakuha, neprestano uklanjajući prljavštinu koja se pojavljuje na površini. Nakon cc 1 sat izlijemo vodu i ponovo operemo kosti. U čistu posudu vratite kosti te ih prelite sa 5 ½ lit hladne vode. Pustite opet da voda zakuha zatim dodajte ostale sastojke. Smanjite vatru na najmanje i polagano kuhajte cc 6 sati, neprestano uklanjajući prljavštinu koja se pojavljuje na površini.

Nakon toga procijedite tekućinu kroz dva sita (prvo krupnije, pa sitnije). Tekućinu brzo ohladite i spremite ju u hladnjak. Vratite kosti i povrće u čisti lonac i ponovo stavimo 5 ½ lit hladne vode. Pustimo da zakuha, smanjite vatru i kuhamo slijedećih 6 sati, stalno skidajući prljavštinu.Ponovo na isti način procijedite tekućinu.

Spojite prvi i drugi temeljac i zajedno zakuhajte. Smanjite vatru i iskuhavajte slijedećih 4 do 5 sati, dok ne dobijemo cc 1 ½ l goveđeg temeljca.
Gotov temeljac ponovo dva puta procijedimo i spremimo u hladnjak. U hladnjaku može stajati 1 - 2 dana. Temeljac se može i smrznuti.

Sastojci:

4,5 kg goveđih kostiju
20  lit hladne vode
½  kg paste od rajčice
350 g mrkve
½ kg poriluka
2 veće glavice luka (kapule)
100 g pasirane rajčice
250 g češnjaka
Peršin
Timijan
Lovorov list

1 žličica = 5.0 mililitara (ml)
1 žlica = 15.0 mililitara (ml)
1 šalica  = 240 mililitara (ml)

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica