Tue09242019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Savjeti za majke prilikom dojenja

savjeti za majke prilikom dojenja

Dojenje je najbolje za ženu, dijete i obitelj. Potpomaže jačanju otpornosti. Majka bi trebala odabrati najpovoljniji položaj za dojenje. No, majka također mora uzeti u obzir kako joj leđa uvijek moraju biti ravna, a dojke slobodne, jer u protivnom loš položaj može često je uzrok napetosti. Dijete također mora biti u pravilnom položaju, majka ga mora pravilno držati. Dojenče mora biti ramenima i licem okrenuto prema dojci. Glava, vrat i leđa moraju mu biti u istoj ravnini. Nosić dojenčeta mora biti u ravnini bradavice kada su mu usta zatvorena.

Važno je imati na umu kako se dijete mora prinijeti prsima, a ne prsa djetetu. Dijete mora ustima obuhvatiti cijelu dojku (usta mu moraju biti puna dojke, jer treba dojenje, a ne sisanje bradavice.) Dijete se hrani širom otvorenih usta, a jezik mu za to vrijeme radi. Prvih nekoliko dana dojenje je veoma učestalo. No, s vremenom dijete će samo usvojiti i ustaliti svoj vlastiti ritam dojenja. Inače, za svaki novi obrok, dojenče treba hraniti naizmjence jednom pa drugom dojkom. Dijete jede dok se ne najede.

Povremeni prekidi sisanja, unutar jednog podoja, sasvim su normalna pojava. Nakon dojenja, djetetu treba omogućiti da se podrigne, a to će majka učiniti tako da ga uspravi i nasloni na svoje rame. Dojenče će se noću hraniti dok ne bude u mogućnosti tijekom dana uzeti dovoljnu količinu mlijeka. Prilikom hranjenja noću, dijete treba tiho podići i nije potrebno mijenjati pelene ukoliko posteljina nije mokra. Ukoliko se dijete nahrani bez buke i svjetlosti, i majka i dijete će brzo zaspati.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica