Thu07092020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Bebe i ljeto

bebe ljeto

Dojenče je dobro izlagati zračnim kupkama tako da se golo prepusti djelovanju zraka. Nakon 2. mjeseca života ono se počinje sunčati, ali ne izravno. Sunčanje povoljno utječe na djetetov razvoj. Djelovanje ultraljubičastih zraka na kožu izaziva stvaranje vitamina D, pa tako sunčanje znači i prevenciju rahitisa u dojenčeta. Ono se mora postupno privikavati na djelovanje Sunčevih zraka.

Prvi dan vrijeme sunčanja je 1 do 2 minute, a ono se svaki dan produljuje za 1 do 2 minute. Dojenče se najdulje sunča do pola sata.

Vrijeme sunčanja je od 8 do 10 sati i poslije 17 sati. Dijete se sunča golo, ali mu se glava i oči obvezno štite šeširićem sa širokim obodom, a trup i udovi namažu kremom s visokim zaštitnim faktorom (SPF 30, 50, 50+) koja ne sadrži konzervanse (parabene), mirise i boje.

Prvi ulazak u more

Plaža na kojoj boravite trebala bi biti mirnija i čista, posebice ukoliko ste roditelj dojenčeta. U more, u pravilu, mogu ići djeca koja navrše 6 mjeseci. S djecom je potrebno biti strpljiv. Mališanu se prvo smoče nožice. Tako malo dijete trebalo bi boraviti uz more najduže desetak minuta. Trebalo bi izbjegavati namakanje nožica u vodi koja je odraslima prohladna, jer je djetetu, sasvim sigurno, takva voda hladna.

Za boravak na plaži, djetetu svakako nabavite kupaće gaćice. One su ujedno i sastavni dio osobne higijene i zaštite zdravlja djeteta, a u raznim bojama i s raznim uzorcima na djetetu će izgledati neodoljivo. Nije dobro da dijete sjeda ili biva polegnuto na bilo kakve površine bez kupaćih gaćica. Kupaće gaćice uvijek valja mijenjati po izlasku iz mora i obući mu suhu odjeću, laganu, ali gusto tkanu.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica