Sat04202019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Recept za šećernu pastu

Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, limuna i vode. Idealno kod šećerne paste je to što smjesu možete napraviti sami, kod kuće. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože. Bol je neusporedivo manja nego kod depilacije voskom, a s vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i rjeđe. U principu, ovaj način depilacije doprinosi zatvaranju folikula dlake i onemogućava njen rast. Nakon depilacije šećernom pastom, vaša će koža biti nježna i glatka poput bebine. Nema alergijskih reakcija i drugih neugodnih nuspojava s obzirom na to da sadrži isključivo prirodne sastojke koji gode tijelu i ne lijepe se za kožu poput voska. Šećerna pasta se preporučuje i za skidanje dlačica s intimnih dijelova jer je tu koža izrazito nježna i osjetljiva, kao i za skidanje dlačica s ruku.

Sastojci za pripremu šećerne paste

  • 3 žlice soka od limuna (svježeg)
  • 3 žlice vode
  • 8 žlica šećera

recept za secernu pastu

Sve sastojke dobro izmiješajte i stavite u dublju posudu te ostavite da se kuha na visokoj temperaturi 4 – 5 minuta. Kada proključa, uklonite s vatre i sipajte u dublju posudu, najbolje metalnu. Smjesa bi trebalo izgledati poput karameliziranog šećera za kolače. Pustite da se malo ohladi - ne previše te započnite s odvajanjem; dio po dio, razvlačeći smjesu prstima sve dok ne poprimi strukturu sličnu gumi za žvakanje. Po potrebi dodajte kap vode - ne više.

Upute za depilaciju šećernom pastom

Prije nego započnete s depilacijom, dobro očistite kožu na mjestima gdje planirate ukloniti dlačice. Pripazite pritom da dužina dlačica ne bude dulja od 5 mm. Postupak se izvodi tako što se odvojeni dio paste nanese na mjesto s kojeg želimo ukloniti dlačice pritom pazeći da ga se lijepi suprotno od smjera rasta dlake! Zatim se zalijepljeni komad paste povuče u smjeru rasta i gotovo! Kao što možete primijetiti, postupak je drugačiji nego kod depilacije voskom gdje se vosak lijepi u smjeru rasta.

Nakon depilacije kožu obavezno isperite vodom i namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože. Depilaciju šećernom pastom u početku ponovite 2 - 3 puta tjedno, a kasnije pređite na jednom mjesečno jer će se do tada dlačice znatno prorediti pa neće biti potrebe za tako čestim uklanjanjem. Upotrebljenu smjesu nikako nemojte vračati u posudu za drugi put, jer se ista ne smije koristiti više puta!

Depilacija šećernom pastom pogodna i za žene koje imaju problema s proširenim venama i ispucanim kapilarama. Jednom riječju, šećerna depilacija je preporučljiva svima. Jedino na što treba pripaziti je to da se smjesa, dok je još vruća, ne zakači i ne prospe po podu jer bi zbog toga mogli imati silnih muka oko čišćenja ili još gore; da je onako vrelu ne prospete po sebi što bi izazvalo poprilično velike opekline na koži.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica