Sun05312020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Prirodna sredstva za uklanjanje šminke

prirodna sredstva za uklanjanje sminke

Ukoliko ste ostali bez mlijeka za čišćenje šminke, a ne da vam se ići u kupovinu možete se poslužiti i sa namirnicama koje su vam uvijek dostupne u kući i sami pripraviti prirodni preparat za skidanje šminke.

S obzirom da se radi o preparatu iz vaše kućne radinosti,  možete biti i sigurni da ne sadrži nikakve štetne supstance, tako da su ovi prirodni recepti za njegu idealni za osobe sa osjetljivom kožom.

Maslinovo ulje - još u egipatskom vremenu žene su koristile  maslinovo ulje kako bi poboljšale ljepotu svoje kože na prirodan način. Maslinovo ulje je bogato vitaminom E i antioksidansima, te olakšava eliminaciju toksina iz organizma. I sad, što ima bolje od samog maslinovog ulja za očistiti kožu lica od šminke.

Ne samo da će šminka biti djelotvorno uklonjena, već će i koža zablistati. Maslinovo ulje namočite na vatu i lagano prijeđite preko cijelog lica. Malinovo ulje će nakon nekoliko minuta ukloniti čak i vodootporne proizvode.

Mlijeko ili jogurt - Kleopatra je bila osobito poznata po svojoj lijepoj koži, a mnogi kažu da je razlog tome bio što se kupala u mlijeku.  Brojna istraživanja su potvrdila da je mlijeko čisti kožu do najdubljih slojeva. Za najbolji efekt čišćenja lica, najprije se umijte hladnom vodom, pamučni ručnik namočite sa hladnim jogurtom ili mlijekom i nježno umasirajte na kožu lica. Ukoliko imate masnu kožu preporučuje se koristiti obrano mlijeko, a ukoliko pak imate suhu onda je dobro lice čistiti sa punomasnim mlijekom.

Za skidanje šminke možete koristiti i kombinaciju mlijeka i maslinovog ulja. Vatu prvo dobro namočite u mlijeko, iscijedite i stavite nekoliko kapi maslinovog ulja. Potom kružnim pokretima masirajte lice, dok se sva šminka ne ukloni.

Ulje ružmarina - ovo je idealno sredstvo za uklanjanje ruža sa usana, jer uspješno uklanja i najtvrdokorniji ruž, a da pri tom ne isušuje usne. Nekoliko kapi ulja ružmarina nakapajte na vatu i nježno prijeđite preko usana. 

Bademovo ili sezamovo ulje - ukoliko imate osjetljive oči ili nosite leće, za uklanjanje šminke koristite ovo ulje.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica