Thu09242020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Prirodna krema protiv strija

prirodna krema protiv strija

Strije su oblici ožiljaka koji se javljaju na našoj koži uslijed pucanja vezivnog tkiva kože. Tijekom vremena se mogu smanjiti ili posvijetliti kao i svaki ožiljak, no ne mogu i potpuno nestati. Strije su najčešće rezultat istezanja kože što može biti posljedica brzog rasta (rast težine kod naglog debljanja, u pubertetu, ili trudnoći) ili u pojedinim slučajevima kada teška sila koja nadvlada elastičnost vezivnog tkiva vuče kožu. Strije se prvo javljaju kao ljubičaste ili crvene linije koje vremenom posvijetle i postanu bijele.

Strije u principu ne predstavljaju rizik za zdravlje i ne smetaju tjelesnim funkcijama. Kod pojave strija važnu ulogu ima i genetika te hormon glucocorticoid i njegov prirodni nedostatak koji dovodi do toga da koža nije sposobna da se dovoljno brzo rastegne i ostane elastična.

Najlakši način da se spriječi nastanak strija je redovita tjelovježba, te svakodnevan unos dostatne količine tekućine, najbolje vode, jer voda hidrira naše tijelo, a našu kožu čini elastičnom. Osim toga, svakodnevna prehrana bi trebala biti bogata voćem i povrćem jer ono povećava topljenje masnoća, dok zeleni čaj i začinjena hrana ubrzavaju metabolizam.

Ako imate problem s pojavom strija, savjetujemo da napravite ovu prirodnu kremu protiv strija:

Od sastojaka vam treba:

  • ¼ šalica kakao ili Shea maslaca
  • 1 žličica ulja od pšeničnih klica
  • 1 žličica ulja od sezama
  • 1 žličica mljevene kajsijine špice
  • 2 kapsule vitamina E
  • 2 žličice pčelinjeg voska
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Sve sastojke, osim ekstrakta vanilije, stavite u posudu i zagrijte na laganoj vatri dok se smjesa ne rastopi. Potom, dobivenu smjesu uklonite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. Ostavite da se ohladi.

Ovu prirodnu kremu protiv strija možete primjenjivati svakodnevno na željena područja.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica