Thu12052019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Njegovo veličanstvo maslac

shea maslac

Biljni maslaci se najčešće dobivaju ekstrakcijom iz tropskih biljaka. Koriste se kao maslaci za tijelo, ali i kao baza za kreme i losione. U pripravcima pripreme biljnih maslaca koriste se prirodne tvari biljnog, mineralnog i životinjskog porijekla.

Pripravci ne izazivaju neželjene posljedice, osim u slučaju prevelike osjetljivosti i alergija, a u kožu prodiru meko i polagano, što tijelu daje dovoljno vremena da upije sve blagodati dobivene iz prirode.

Slijede maslaci koji su najčešće u upotrebi:

Kakao maslac – dobiva se tiještenjem sjemenki kakao mahune. Pogodan je za njegu suhe i ispucale kože i kose, čuva njihovu vlažnost i mekoću, te se preporučuje za njegu prije i poslije sunčanja. najpoznatiji proizvod iz kojeg se dobiva kakao zrna je – čokolada.

Shea (karite) maslac – dobiva se preradom sjemenki istoimenog ploda. Ovaj maslac se naziva i „afričko zlato“, a preporuča se za regeneraciju kože, kod problematične kože (psorijaza, ekcem), te protiv strija. Ovaj maslac se i tradicionalno koristio za njegu beba jer je prirodni UV filter.

Kokosov maslac – je u biti nerafinirano kokosovo ulje koje je kruto na sobnoj temperaturi pa se zbog toga i naziva maslacem. Pogodan je za sve vrste kože, vraća glatkoću, a preporuča se prije i nakon sunčanja. Ovaj maslac je posebno hvaljen pri njezi kose jer joj vraća punoću i sjaj. Koristi se i za njegu usana koje regenerira nakon jakog sunca ili vjetra.

Mango maslac – dobiva se iz koštice manga. Obnavlja kožu lica i tijela, a suhoj koži vraća elastičnost i vlagu. koristi se i za izradu finih sapuna.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica