Tue10242017

Last updateWed, 23 Aug 2017 9am


Kavom do ljepote

zdravlje iz kave

Još u starim vremenima su naše bake govorila kako je za bolji ten kože dobro ujutro na tašte popiti jednu šalicu crne kave. Istraživanja su poslije zaista dokazala kako ove tvrdnje i nisu bez osnova, jer kofein učvršćuje i štiti kožu od pretjeranog isušivanja i starenja.

Kozmetička industrija je uspješno primijenila kofein u raznim kremama za suhu kožu, koje pomažu epidermi da se sama zaštiti stimuliranjem unutarnje proizvodnje lipida. Kofein je također čest sastojak koji nalazimo u kremama za područje oko očiju, jer stimulira cirkulaciju i kožu čini čvrstom.

Kreme sa kofeinom su se pokazale izuzetno uspješne u smanjenju otečenosti kapaka. Upravo zbog ovog svojstva koje potiče na stimulaciju cirkulacije kofein je čest sastojak i krema za uklanjanje celulita.

Ovo je bilo dovoljno dokaza je kava zaista korisna, a sada evo i nekoliko recepata kojih možete sami pripremiti i uvjeriti se u čudotvorna svojstva kave.

Tonik za lice - skuhajte crnu kavu, stavite je u posudice za led i zamrznite. Sa ledom od kave masirajte lice. Ovaj tonik osim što učvršćuje kože istovremeno i osvježava lice.

Losion za toniranje kože - na vatu nanesite svježe kuhanu crnu kavu i masirajte lice. Ovim tonikom ćete izjednačiti boju kože i čak dobiti blago preplanulu nijansu.

Maska protiv bora - pomiješajte jednu žlicu raženog brašna sa skuhanom crnom kavom, te kada postane gusta smjesa dodajte žumanjak i ponovo dobro pomiješajte. Stavite masku na lice te nakon 15 minuta masku isperite.

Maska za tamnu kosu - pomiješajte  dva žumanjka sa žlicom ruma i dvije žlice tople vode. Smjesi dodajte žlicu mljevene kave i biljnog ulja. Nanesite ravnomjerno na kosu i ostavite da djeluje oko 5 minuta. Potom isperite dobro sa toplom vodom.

Tretman protiv celulita - toplu mljevenu kavu rasporedite na problematična područja i omotajte ih plastičnom folijom. Ostavite da djeluje oko dvadeset minuta, potom isperite.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica