Wed05272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Što utječe na izgled naše kože

izgled koze utjecaji

Na stanje naše kože ne utječu samo prirodni procesi starenja, nego također hormonalni, psihosomatski i ekološki faktori, te godišnja doba. Prema tome, izgled naše kože trajno je promjenjiv. Dnevna forma nije ovisna o "godišnjoj formi", koja se na duži rok stabilizira. Koža signalizira posve različite potrebe u hladnim, vjetrovitim zimskim danima ili u pregrijanim poslovnim prostorima sa suhim zrakom, nego što to čini nakon duge šetnje po mlakoj proljetnoj kiši. Stoga se i krajnja mudrost njege kože ne sastoji u manje-više nemisaonom i automatskom nanošenju masne kreme za njegu, a da se pritom ne obraća pozornost na dnevnu formu kože.

Koža lica treba neznatne količine masne hranjive kreme za noć tek u poznijoj dobi, najranije sredinom dvadesetih godina.

Oči i vrat-izdajničke zone kože

Poznato je da se prvi izdajnički nabori javljaju na vratu i ispod očiju. Na tim je mjestima potkožno masno tkivo tek minimalno, pa se koža na tim dijelovima brže suši. Mnoge se žene pitaju treba li ta posebno tanka područja kože mazati posebnim hranjivim kremama. U trenu kad se očituju prve izdajničke naznake godina bogata ponuda posebnih krema i losiona za njegu kože vrata i oko očiju jednostavno mami.

Najjednostavnije rješenje jest namazati dio oko očiju nekom masnom hranjivom kremom za noć. Ne mora to biti neka posebna krema. Ako to smatrate nedopustivim, isprobajte i proizvod posebne namjene. Najprije posve oprezno, na pristojnom razmaku od ruba očiju kako bi ste vidjeli podnosite li ga uopće. Naime, nerijetko na takav dobronamjeran postupak koža odgovara nabreklim kapcima i upaljenim očima.

Podbratku i vratu bi trebali češće priuštiti uljni oblog (tkz. pakung). Ti su proizvodi skuplji, djelotvornost starog priručnog sredstva teško je nadmašiti.

Inače, podbradak i vrat dovoljno je čistiti i njegovati kremom za noć, koju uvijek valja oprezno nanijeti tapkajući vršcima prstiju. Ta se područja mogu njegovati i tako da se masiraju laganim lupkanjem s pomoću ulja za tijelo. Nakon toga višak masnog ovoja valja pokupiti papirnatom maramicom.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica